Uhapšena grupa iz okoline Žablja zbog krađa bakra u Belgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2020, 13:16

Uhapšena grupa iz okoline Žablja zbog krađa bakra u Belgiji

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima na teritoriji Srbije i Belgije, saopštilo je danas MUP.

Nakon višemesečne međunarodne istrage, policija je u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila M. R. (36), M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40), iz okoline Žablja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Oni se terete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su, kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, organizator M. R., od februara do druge polovine oktobra 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će u Belgiji raditi dobro plaćen posao molera, odveli u ovu zemlju gde su ih primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su, protivpravno, pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.