Uhapšena dvojica osumnjičenih za ratne zločine

Izvor: Glas javnosti, Beta, 19.Jan.2011, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dvojica osumnjičenih za ratne zločine

SARAJEVO- Izraelske vlasti uhapsile su Aleksandra Cvetkovića, bivšeg pripadnika 10. diverzantskog odreda Vojske RS, koji je osumnjičen da je direktno učestvovao u streljanjima u Srebrenici u julu 1995, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Nadležnim pravosudnim i policijskim organima Izraela je iz BiH prosleđen zahtev za izručenje, kao i propratna dokumentacija.

Cvetković je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva BiH, lično učestvovao u streljanju zarobljenih bošnjačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << muškaraca i dečaka na ekonomiji u Branjevu kod Srebrenice, u julu 1995. godine.

- Radeći na istrazi protiv bivših pripadnika 10. diverzantskog odreda VRS, istražitelji i tužioci Tužilaštva BiH došli su do saznanja da se Cvetković krije u Izraelu, nakon čega je od izraelskih vlasti zatraženo njegovo hapšenje i izručenje BiH, navodi Tužilaštvo BiH.

U toj instituciji se vodi istraga protiv više pripadnika 10. diverzantskog odreda VRS koji su osumnjičeni za streljanje oko 1.000 zarobljenih Bošnjaka na ekonomiji Branjevo.

U Tužilaštvu BiH je podignuta optužnica protiv Franca Kosa i drugih na osnovu koje se sudi bivšim komandantima i pripadnicima tog odreda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.