Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dva inspektora

Beograd -- Beogradska SUP uhapsio je dvojicu inspektora bezbednosti unutrašnje plovidbe Ministarstva za kapitalne investicije.

Stojan Stošić i Zoran Matić uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i krivično delo falsifikovanja službene isprave. Prema saopštenju SUP-a Beograd, oni su od početka 2000-te godine, vršili preglede plovnih objekata i suprotno odredbama Zakona o pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi, označavali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je objekat sposoban za plovidbu.

Policija navodi da su Stošić i Matić omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi drugome u visini neizmirenih poreskih obaveza, a na štetu Budžeta Republike Srbije u visini od devet i po miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.