Uhapšena braća osumnjičena za zločine nad Srbima

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena braća osumnjičena za zločine nad Srbima

TRAVNIK - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) rano su, po nalogu Tužilaštva BiH, na području Travnika uhapsili braću Šabana i Elvira Delibašića, koji su osumnjičeni da su počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Osumnjičeni su pod istragom Posebnog odseka za ratne zločine Tužilaštva BiH i sumnja se da su počinili krivično delo zločin protiv civia, saopštilo je Tužilaštva BiH.

Šaban (45) i Elvir Đelilbašić (42) se sumnjiče da su lično >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << učestvovali u ubistvu dva srpska civila u mestu Turbe kod Travnika krajem 1992. godine.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH, gde će postupajući tužilac izvršiti njihovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će odlučiti o podnošenju predloga za određivanje pritvora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.