Uhapšen zbog sumnje da je oštetio Srbijavode za 6 miliona dinara

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio "Srbijavode" za 6 miliona dinara

Z.R. (55) uhapšen je kao odgovorno lice firme "Kip Kop" zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio "Srbijavode" za skoro šest miliona dinara.

Direkciju za vode prema sumnjama oštetio je za više od 400.000 dinara.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu policija je uhapsila Z. R. (55), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege.

U saopštenju MUP-a se precizira da se Z. R. sumnjiči da je od juna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do aprila 2018. godine, suprotno ugovoru koji je imao sa javnim preduzećem "Srbijavode" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke Moravice iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene.

Sumnja se da je Z.R, suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio "Srbijavode" za 5.994.268 dinara.

On je, kako se sumnja, naneo štetu i Direkciji za vode za 418.744 dinara, koliko bi iznosila nadoknada za izvađeni rečni nanos.

Policija navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodajom šljunka oštetio državu za više od deset miliona dinara

Izvor: RTS, 20.Sep.2019

Uhapšeno odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštio je MUP. . Z. R. (1964), se sumnjiči da je od juna do aprila 2018. godine, suprotno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.