Uhapšen zbog poreske utaje u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 15:44

Uhapšen zbog poreske utaje u Pančevu

Poreska uprava saopštila je danas da je u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, uhapšena osoba iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela nedozvoljene trgovine i poreske utaje u iznosu od oko 86,6 miliona dinara.

Osumnjičeni je u periodu od januara do septembra 2017. godine, bez ovlašćenja za bavljenje trgovinom, nabavio robu u vrednosti od 157.034.220 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara, koju je potom prodavao širom Srbije.

Iako je ostvaren prihod od 146.669.080 dinara, nije podneta evidenciona prijava za registrovanje PDV obveznika i nije obračunat i plaćen PDV u iznosu od 24.445.336 dinara, kao ni porez na ostale prihode u iznosu od 39.258.555 dinara i godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 22.954.908 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti i saslušan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pančevo: Beograđanin uhapšen zbog utaje poreza

Izvor: B92, 19.Okt.2020

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, uhapšen je Beograđanin zbog sumnje da se bavio nedozvoljenom trgovinom i utajio porez od oko 86,6 miliona dinara..Sumnja se da je on u periodu od januara do septembra 2017. godine, bez ovlašćenja za bavljenje trgovinom, izvršio nabavku robe u vrednosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.