Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog imejlova rasističke sadržine

BEOGRAD - Policija je uhapsila i pritvorila Igora M. iz Beograda zbog sumnje da je u ime Nacionalnog stroja prosledio proglas na više od 50 elektronskih adresa u kojem poziva na nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost.

Policija u saopštenju navodi da je osumnjičeni 8. aprila, sa svoje elektronske adrese prosledio na preko 50 imejl adresa novinskih redakcija, TV i radio stanica, proglas pod nazivom „Za rasno čist arijevski Beograd".

U proglasu se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poziva na netrpeljivost prema romskoj zajednici u Srbiji, a povodom raseljavanja nehigijenskog romskog naselja Belvil na Novom Beogradu.

Igor M. (1981) je ovaj proglas prosledio u ime organizacije Nacionalni stroj, kojim na najgrublji način poziva na versku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost prema romskoj zajednici u Srbiji.

U saopštenju se ističe da će policijski službenici i dalje preduzimati energične mere na suzbijanju i otkrivanju svih krivičnih dela u kojima se širi nacionalna, verska i rasna mržnja i netrpeljivost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.