Izvor: B92, 07.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zamenik republičkog tužioca

Beograd -- Kriminalistička policija Ministarstva uhapsila je i odredila pritvor zameniku republičkog tužioca Miloradu Cvijoviću.

Milorad Cvijović je osumnjičen da je u svojstvu zamenika republičkog tužioca 2005.godine, neovlašćeno i kršeći propise izuzeo iz pisarnice Republičkog tužilaštva predmet koji je falsifikovao i rešio bez znanja postupajućeg tužioca.

Na taj način, navodi MUP, Cvijović je direktoru "C marketa” Slobodanu Raduloviću uklonio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkurenciju i omogućio mu da preko svoje privatne firme "Primer C” kupi akcije "C marketa” po povoljnijim cenama.

Iz izvora policije i specijalnog tužilaštva B92 saznaje da je Cvijoviću u toku ispitivanja pozlilo i da je on prebačen na Urgentni centar.

Portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić kaže da je u toku pretkrivični postupak kojim rukovodi specijalni tužilac Zoran Radovanović.

"Upravo je ovo dokaz strategije tužilaštva, koju je i najavio tužilac Radovanović, da nedodirljivih neće biti i da će svako ko krši zakon naći na udaru zakona, bez obzira na svojstvo i funkciju. Procesno, krivična prijava nije još dostavljena u Specijalno tužilaštvo, a nakon eventualnog dostavljanja specijalni tužičlac obradiće je i odlučiće o podnošenju zahteva za sprovođenje istrage", objašnjava Zorić.

Za Slobodanom Radulovićem je aprila ove godine policija raspisala međunarodnu poternicu. On je osumnjičen da je bio jedan od organizatora takozvane 'stečajne mafije' koja je od početka 2005 godine zbog više maloverzacija oštetila državu za više miliona evra. Iza rešetaka se od tada nalazi 11 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.