Uhapšen ubica taksiste iz Aranđelovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ubica taksiste iz Aranđelovca

KRAGUJEVAC -

Posle trodnevne opsežne potrage i brojnih provera Policijska uprava u Kragujevcu je uhapsila Ivka Petrovića (26) iz Aranađelovca zbog sumnje da je 13. septembra ubio taksistu Nenada Gajića (25) iz Stojnika.

Kako je navedeno u saopštenju, zbog prikrivanja krivičnog dela uhapšena je i Petrovićeva nevenčana supruga Snežana Nedeljković (18) iz Smedereva.

Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, nakon čijeg isteka će biti lišeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobode i uz krivičnu prijavu sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda, istaknuto je u saopštenju.

Postoji sumnja da je Petrović, kobne večeri, oko 23 sata, kod RTV "Sunce" u Aranđelovcu, ušao u vozilo "Mega taksija" i od Gajića zatražio da ga odveze do jezera "Vodojaža", a da je u toku vožnje neprimetno izvadio pištolj.

"Kada je taksista stigao na odredište, prislonio mu je oružje uz glavu i zatražio da preda novac. Pošto je Gajić to odbio, Petrović je ispalio hitac i ubio ga, nakon čega je oduzeo torbicu u kojoj su se nalazila lična dokumenta i 5.000 - 6.000 dinara", navedeno je u saopštenju.

Iz Policijske uprave ističu da je bežeći sa mesta zločina Petrović pored jezera bacio okrvavljeni duks, a pištolj, za kojim policija traga, najverovatnije bacio u jezero.

"Po dolasku kući, Petrović je sve ispričao nevenčanoj supruzi, a potom je poslao u Smederevo, gde je i pronađena", navedeno je u saopštenju.

Policija je pronašla ostatke torbice i Gajićevih dokumenata, koje je Petrović spalio u šupi u svom dvorištu, a u kući je pronađena i garderoba osumnjičenog sa tragovima krvi, koju je nosio u vreme ubistva.

Gajićevo beživotno telo su, 13. septembra, oko ponoći, pored jezera "Vodojaža" kod Fabrike elektroporcelana u Aranađelovcu, u njegovom taksi vozilu "opel kadet" pronašli slučajni prolaznici.

Pažnju prolaznika privukla je činjenica da je motor na vozilu dugo radio, a u trenutku pronalaženja taksimetar je bio uključen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.