Uhapšen ubica Srbina

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ubica Srbina

Austrijska policija uhapsila je osobu osumnjičenu za surovu likvidaciju srpskog državljanina Miloša N. (55) koji je živeo u Beču, gde se bavio prodajom automobila. Njegovo raskomadano telo nađeno je prošle subote kod jezera Vinervaldze.

Portparol bečke policije Adina Mirčioane potvrdila je da je policija privela osumnjičenog za zločin.

- On se trenutno nalazi na saslušanju. Više detalja o uhapšenom za sada ne možemo da objavimo - izjavila je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Smaknuti na isti način

Bez obzira što policija tvrdi da ubistva Miloša N. i Marinkovića nisu povezana, bečka štampa spekuliše da ipak postoji neka veza. Na to ih navodi činjenica da su obojica ubijena na gotovo identičan način, da su raskomadani, a onda delovi tela bačeni po usamljenim mestima.

Takođe živeli su vrlo blizu jedan od drugoga, a obojica su se bavila i prodajom automobila, što je izazvalo sumnje.

Kako "Vesti" nezvanično saznaju iz izvora bliskih istrazi, radi se o muškarcu koji je iz okruženja žrtve i navodno su se dobro znali. Reč je o državljaninu Srbije koji je bio poslovni partner ubijenog. On je nakon surove likvidacije čak pokušao samoubistvo nožem. Najjači dokaz protiv njega je oproštajno pismo koje je ostavio kada je pokušao da se ubije. Prema prvim informacijama iz policije, motiv likvidacije je svađa oko novca, tačnije neraščišćeni poslovni odnosi.

U policiji dodaju i da se izjava koju je uhapšeni dao inspektorima trenutno proverava. Takođe, završeno je i prikupljanje dokaza iz automobila "mercedes", koji je pripadao Milošu N, pa se očekuje da će nađeni tragovi moći da pruže nove dokaze kako je uhapšeni počinio ubistvo. Inače, automobil je nađen u 14. bečkom okrugu.

Prema do sada prikupljenim dokazima, Miloš N. je po svemu sudeći bio žrtva otmice. Na dan nestanka, oko osam sati ujutru, njegovog sina Elvisa pozvala je nepoznata osoba i rekla mu da drže njegovog oca, tražeči novac da ga puste. Sin je odmah otišao u policiju i podneo prijavu. On im je rekao da su otmičari od njega tražile 50.000 evra kako bi ga pustili.

Bečka policija otpočela je istragu u vezi otmice, ali se kidnaperi više nisu javili. Ubrzo je nađeno telo nesrećnog čoveka.

Obdukcijom je utvrđeno da je žrtva likvidirana sa dva jaka udarca u glavu, zbog čega mu je naprsla lobanja, što je izazvalo smrt. Nakon ubistva telo je raskomadano, a komadi su bačeni u jarak desno i levo od puta pored jezera Vinervaldze.

Inače, bečki mediji sumnjaju da je ubistvo Miloša N. na neki način povezano sa takođe surovom likvidacijom srpskog državljanina Milenka Marinkovića (58), čije je raskomadano telo nađeno krajem aprila u bečkoj šumi.

Naime, porodica Miloša N. ima stan u zgradi u čijem je podrumu navodno ubijen i raskomadan Marinković, koga je likvidirao takođe srpski državljanin Jozef E. (61).

Samo četiri ulaza dalje, porodica Miloša N. ima i stan u kom niko ne živi. Njegove komšije kažu i da je nekoliko dana pred njegovo ubistvo jedan od dva podruma ispražnjen. Nekoliko osoba je navodno iznelo računare i još neke stvari iz podruma i odvezlo u nepoznatom pravcu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.