Uhapšen sudski izvršitelj u Novom Sadu zbog zloupotrebe službenog položaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen sudski izvršitelj u Novom Sadu zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su sudskog izvršitelja U.K. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je u periodu od januara 2018. godine do hapšenja, uzimao novac od dužnika u sudskim postupcima, izdajući im priznanice o primopredaji novca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije uplaćivao na račun poverioca.

Kako se sumnja, taj novac u ukupnom iznosu od 838.315 dinara je zadržavao za sebe i trošio za svoje potrebe.

Osumnjičenom U.K. određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen sudski izvršitelj zbog iznuđivanja novca od dužnika

Izvor: RTS, 17.Dec.2019

. Sudski izvršitelj U. K. iz Novog Sada uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na RTS...

Uhapšen izvršitelj, tuđ novac zadržao za sebe

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019

Sudski izvršitelj U.K. (46) uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, a uhapsili su ga pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu...On se sumnjiči da je u periodu od januara 2018. godine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.