Izvor: Glas javnosti, 06.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen silovatelj

BEOGRAD - Pripadnici beogradske policije odredili su meru zadržavanja do 48 sati Vitomiru Vučiniću (45) iz sela Draževac, opština Obrenovac, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, saopštio je MUP. Osumnjičeni je 29. maja ove godine, u neposrednoj blizini restorana „Mihajlovac“, u Požeškoj ulici u Beogradu, lažno se predstavljajući kao policajac, odveo maloletnu devojku (17) koja je stajala na tramvajskoj stanici u obližnji park i, navodno zbog pretresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dodirivao je po telu i polnom organu.

Vučinić je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela. Zbog serije silovanja maloletnica na teritoriji Beograda, osuđen je 1989. godine na kaznu zatvora od 15 godina, od čega je na izdržavanju bio 12. Zbog razbojništva i silovanja maloletnice odležao je i trogodišnju zatvorsku kaznu u periodu od 2005. do 2008. godine. Prema saznanjima policije, Vučinić je izvršio više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje. MUP poziva oštećene da se, ukoliko prepoznaju lice sa fotografije, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na broj telefona 011/279-76-23 i 011/276-20-52. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.