Uhapšen potpukovnik vojske Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen potpukovnik vojske Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da su pripadnici Vojne policije priveli potpukovnika Zorana Stanića, bivšeg komandanta Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile, zbog sumnje da je počinio krivično delo podrivanje vojne i odbrambene moći.

Vojnobezbednosna agencija se tokom 2010. godine angažovala na istraživanju kriminalne delatnosti u Prvom pontonirskom bataljonu Rečne flotile Kopnene vojske u Šapcu i sva raspoloživa saznanja dostavila je Upravi Vojne policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navodi se u saopštenju.

U skladu sa zakonom o krivičnom postupku, Stanić je predat nadležnom tužiocu i istražnom sudiji, čime je prestala nadležnost Vojne policije, osim ukoliko tužilaštvo zatraži angažovanje na prikupljanju novih dokaza.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nemaju ovlašćenja da otkrivaju podatke iz krivične prijave, koja je u nadležnosti tužilaštva i suda, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.