Izvor: RTS, 08.Dec.2022, 15:29

Uhapšen muškarac osumnjičen da je pretio novinarki Jeleni Obućini

Muškarac iz Velikog Gradišta uhapšen je zbog sumnje da je pretio novinarki TV Nova S Jeleni Obućini i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati, saopštio je MUP. Uhapšeni muškarac osumnjičen je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su N. P. (1975) iz okoline Velikog Gradišta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, navodi se u saopštenju MUP-a.
N. P. se tereti da je putem društvene mreže uputio preteću poruku novinarki Jeleni Obućini.
Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal.
Udruženje novinara Srbije se takođe oglasilo saopštenjem u kojem navodi da su predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara od Posebnog tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal dobili obaveštenje o hapšenju i zadržavanju muškarca osumnjičenog da je pretio Jeleni Obućini.
Tužilaštvo je saopštilo da će posle saslušanja biti "doneta odluka o preduzimanju daljih dokaznih radnji o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena".
Uhapšeni muškarac osumnjičen je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preti mu 8 godina robije: Produžen pritvor osumnjičenom za obljubu deteta

Izvor: Blic, 08.Dec.2022

Osnovni sud u Bijeljini je uvažio predlog Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i produžio pritvor prema osumnjičenom P. Đ., zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad detetom mlađim od 15 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.