Uhapšen lekar u Priboju: Za lažne lekarske izveštaje uzeo više od 3.000 evra

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lekar u Priboju: Za lažne lekarske izveštaje uzeo više od 3.000 evra

Priboj -- Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila A.M. (66), lekara Opšte bolnice u Priboju.

On je uhapšen zbog sumnje da je primio mito u iznosu većem od 3.000 evra kako bi sačinio lažne lekarske izveštaje u cilju ostvarivanja prava na invalidsku penziju, saopštio je MUP u četvrtak.

Navodi se da je nadležnom tužilaštvu privedeno i pet osoba osumnjičenih za davanje mita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
A.M. je po navodima MUP-a, zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Osumnjičen je i da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

"Na taj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra", stoji u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je osumnjičenom lekaru određeno zadržavanje do 48 časova i da će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Кraljevu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP: Uhapšen lekar Opšte bolnice u Priboju, za lažne lekarske izveštaje uzeo više od 3.000 evra

Izvor: Danas, 05.Dec.2019

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila 66-godišnjeg A.M., lekara Opšte bolnice u Priboju zbog sumnje da je primio mito u iznosu većem od 3.000 evra kako bi sačinio lažne lekarske izveštaje u cilju ostvarivanja prava...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.