Izvor: Blic, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen još jedan Legijin ortak

Uhapšen još jedan Legijin ortak

Hrvoje Petrač, za kojim je raspisana Interpolova poternica Hrvatske zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, uhapšen je juče ujutru tridesetak kilometara od grčke granice s Albanijom u gradu Igumenici. Petrača je uhapsila grčka lučka policija dok se nalazio na brodu sa još dve osobe kod kojih su nađeni hrvatski pasoši. Pretpostavlja se da je brod plovio prema Italiji, i to najverovatnije u Veneciju ili Ankonu.

Petrač je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uhapšen dva dana nakon što je u Zagrebu u spektakularnoj akciji hrvatske policije uhapšen njegov prijatelj Ivan - Ica Mateković, prvooptuženi za otmicu maloletnog sina generala Zagorca, u februaru prošle godine, za čiji otkup su dobili 750.000 evra. Mateković je osuđen na sedam godina dok je Petrač kažnjen sa šest godina, a njegov sin Novica na tri i po godine zatvora. Mateković i stariji Petrač su poznati kao bliski prijatelji najpoznatijeg srpskog zatvorenika Milorada Ulemeka Legije, ali i hrvatskog begunca Ante Gotovine. Hrvoje Petrač, jedan od vodećih hrvatskih gangstera, bez koga nije izvedena nijedna trgovina droge, oružja i cigareta, u otmici sina generala Zagorca imao je istu ulogu koju je i Legija imao u kidnapovanju direktora 'Delte' Miroslava Miškovića - porodičnog prijatelja i posrednika u preuzimanju novca.

Vladimir Zagorac inače je glavni službeni trgovac oružjem Hrvatske vojske. Nakon batina koje je dobio u podzemnoj garaži u Petrinjskoj, u centru Zagreba, pored gradske policije, Hrvoje Petrač mu za telohranitelja uvaljuje Matekovića. Zatim sledi otmica, nakon koje Mateković i Hrvoje nestaju. Hrvatska policija verovala je da se Mateković izvesno vreme krio u Srbiji, dok su za Petrača postojale indicije da plovi okeanima na nekoj od svojih jahti.

T. M. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.