Izvor: B92, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen i poslednji begunac

Vršac -- Rano jutros oko tri sata u romskom naselju Balata u Vršcu Uhapšen poslednji begunac iz vršačkog zatvora Marjan Stojanov.

Policija je svu osmoricu begunaca vratila u zatvor iz koga su pobegli pre tri dana. Juče popodne u Vršcu je uhvaćen Milan Todorović, a ostala šestorica uhvaćena su prekjuče u popodnevnim satima u ataru sela Orešac na kanalu Dunav Tisa Dunav nedaleko od Vršca.

Kako su ranije saopštili pravosudni organi, bekstvo iz zatvora nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivično delo pa će beguncima biti izrečene samo disciplinske mere, ali Todorović i Stojanov će odgovarati za dva razbojništva koja su počinili tokom bekstva.

Oni su prve noći posle bekstva vezali i tukli vlasnika jedne kuće u Vršcu iz koje su uzeli nešto novca i mobilni telefon, a druge noći su orobili prodavnicu iz koje su odneli 3.000 dinara, kartice za mobilni i aparat za dopunu mobilnih telefona.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da ih je oštećeni vlasnik kuće u Vršcu sam doveo u svoje domaćinstvo.

Osmorica begunaca Denis Rovčanin, Ivan Nikolić, Zoran Mladen, Oliver Lekić, Rajko Jovanović i Dragan Aleksovski, Marjan Stojanov i Milan Todorović pobegli su iz zatvora u Vršcu u noći između 30. i 31. oktobra.

Oni su posle povečerja u 21:30 uklonili unapred razvaljenu rešetku sa prozora ćelije i preko krova, kroz bodljikavu žicu, kroz dvorište susedne kuće prosto izašli na ulice Vršca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.