Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 17:25

Uhapšen državljanin Pakistana, pokušao u gepeku diplomatskog "mercedesa" da prokrijumčari migrante

Državljanin Pakistana priveden je zbog sumnje da je, vozeći ih u gepeku "mercedesa", pokušao da preko granice između Srbije i Mađarske prokrijumčari tri migranta iz Bangladeša, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Uhapšeni se sumnjiči da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.
Osumnjičeni je na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Republike Srbije prema Republici Mađarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokušao da omogući drugim licima nedozvoljen prelazak granice Republike Srbije od Beograda do graničnog prelaza Horgoš.
On je u Beogradu u prtljažnik "mercedesa" rumunskih registarskih oznaka koji je u vlasništvu njegovog oca, smestio tri migranta iz Bangladeša.
Migranti su predali osumnjičenom novac kako bi im se omogućio ilegalan prelazak granice.
Vozilo se uputilo u pravcu graničnog prelaza Horgoš prema Republici Mađarskoj, gde je kontrolom policijskih službenika ustanovljeno da se u prtljažniku vozila nalaze skriveni migranti.
"Mercedes" u kojem su migranti pronađeni je diplomatsko vozilo ambasade Pakistana u Bukureštu. 
Osumnjičeni je uhapšen nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom.
Određeno mu je policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu je sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin pakistanskog diplomate uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja MIGRANATA U GEPEKU, zaustavljen u službenom vozilu ambasade

Izvor: Blic, 02.Feb.2021

Sin pakistanskog diplomate u ambasadi u Bukureštu uhapšen je danas u Srbiji, na graničnom prelazu Horgoš, zbog sumnje da je službenim diplomatskim vozilom te ambasade pokušao da troje migranata iz Bangladeša prokrijumčari preko granice između Srbije i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.