Uhapšen bivši predsednik UPS-a

Izvor: B92, Beta, 22.Jul.2010, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši predsednik UPS-a

Beograd -- Bivši predsednik Unije poslodavaca Srbije Stevan Avramović uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Prema saopštenju policije, Avramović je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj prilikom prodaje udela Unije u Nautičkom klubu Zemun preduzeću "Metro na vodi".

Pored Avramovića (54), uhapšeni su i generalni sekretar Unije poslodavaca Bogdan Savić (55), predsednik Nautičkog kluba Zemun Zvonko Adamović (57) i vlasnik preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Metro na vodi" Jovan Ranđelović (53).

Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni su tokom marta 2009. godine, suprotno odlukama izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, prodali vlasnički udeo Unije nad Nautičkim klubom Zemun.

Nautički klub je bio korisnik zemljišta u marini u Zemunu, a prodajom je Jovanu Ranđeloviću, odnosno njegovom preduzeću "Metro na vodi" omogućena protivpravna imovinska korist u iznosu od 15 810 000 dinara, za koliko je oštećena UPS, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će, u zakonom predviđenom roku, uz kriviču prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

UPS: Atanacković predsednik, ne Avramović

Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je danas, povodom hapšenja bivšeg predsednika te Unije, Stevana Avramovića, da se on od decembra 2009. godine ne nalazi na toj funkciji, već da je aktuelni predsednik UPS Nebojša Atanacković.

Bogdan Savić, u medijskim napisima naznačen kao generalni sekretar UPS ne obavlja funkciju generalnog sekretara Unije od oktobra 2009. godine.

"Nebojša Atanacković nema komentar na saopštenje policije i smatra da bi u ovom trenutku davanje bilo kakvih izjava omelo dalji rad policije i tužilaštva, što UPS kao organizacija koja se zalaže za striktno poštovanje zakona Republike Srbije, ne želi da uradi", navedeno je u saopštenju.

Kada dalja istraga i postupci tužilaštva budu izneli više detalja i pokazali opravdanost navoda iznesenih u saopštenju MUP-a Srbije, Izvršni odbor UPS biće otvoren za kontakte sa predstavnicima medija, navedeno je u saopštenju Unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši predsednik Unije poslodavaca Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2010

BEOGRAD -..Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je danas, povodom hapšenja bivšeg predsednika te Unije, Stevana Avramovića, da se on od decembra 2009. godine ne nalazi na toj funkciji, već da je aktuelni predsednik UPS Nebojša Atanacković...Bogdan Savić, u medijskim napisima naznačen kao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uhapšen bivši direktor firme "Graditelj"

Izvor: Blic, 22.Jul.2010

Doskorašnji direktor firme "Graditelj" u Leskovcu Petar Manić uhapšen je i priveden istražnom sudiji zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom prodaje dela tog preduzeća, rečeno je Beti u leskovačkoj policiji...Manić je, kako je rečeno, bez odluke organa upravljanja, 14. oktobra...

Nastavak na Blic...

Uhapšen Stevan Avramović, predsednik Unije poslodavaca

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2010, 07:13

BEOGRAD- Predsednik Unije poslodavaca Srbije Stevan Avramović uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj...Prema saopštenju policije, Avramović je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj prilikom prodaje udela Unije u Nautičkom klubu Zemun preduzeću "Metro na vodi"...Pored...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.