Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 19:13

Uhapšen bivši funkcioner opštine Nova Varoš

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.
Policija je uhapsila bivšeg funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (1968) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i R. G. (1972), izvođača radova i odgovorno lice ""Quiddita" DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.
Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO "Energija zlatar" iz Nove Varoši, a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., protivzakonito dodelili ugovor "Quiddita" u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.
Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi "Quiddita" pribavili protivpravnu imovinsku korist, saopštio je MUP.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve osobe osumnjičene da su oštetile opštinu Nova Varoš za 6,3 miliona

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2021

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (49), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva "Quiddita" DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.