Uhapšen begunac iz dva zatvora

Izvor: Blic, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen begunac iz dva zatvora

NOVI SAD - Crnogorski državljanin Vladeta Milačić (51), begunac iz skopskog i spuškog zatvora, uhapšen je u Novom Sadu u momentu kada je u restoranu „Akvadorija" platio ručak falsifikovanom karticom.

Istaga je ubrzo pokazala da je Milačić poslednjih meseci kupovao raznu robu, plaćao večere i ostale troškove karticom „bliznakinjom" čiji vlasnik je strani državljanin. Uz sebe je Milačić imao i ličnu kartu na ime Dragana Jovičića, a veruje se da ovo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedini falsifikovani dokument koji je uhapšeni koristio. Nakon saslušanja, Milačiću je određen pritvor. Zbog istovetnih krivičnih dela, ali i iznude, Milačić je već osuđivan u Crnoj Gori i Makedoniji gde je izdržavao kaznu zbog iznude.

Pre par meseci, Milačić je pobegao iz skopskog zatvora „Idrizovo" i to uz pomoć četvorice naoružanih muškaraca koji su presreli sanitetsko vozilo u kom se Milačić, fingirajući da mu je loše, nalazio.

Milačić je 2005. godine pobegao i iz spuškog zatvora u koji je smešten nakon što je osuđen za ubistvo mladića iz Srbije, pre 14 godina na putu Podgorica-Cetinje. Zbog sumnje da su mu pomogli u bekstvu, tada su saslušana i tri zatvorska čuvara, koji su pušteni zbog nedostatka dokaza. Milačić se za to vreme krio i „operisao" po Makedoniji, gde je takođe pazario falsifikovanim karticama.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru na Klisi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.