Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen V. Jovanović - Japanac

Skoplje -- Makedonska policija uhapsila je u petak Vladimira Jovanovića, zvanog Japanac, za kojim je Belgija raspisala poternicu.

Pozivajući se na policijske izvore, skopska televizija Sitel prenela je da je Jovanović, osumnjičen za učešće u atentatu na pokojnog premijera Zorana Đinđića i Vuka Draškovića, 2. februara pokušao da preko graničnog prelaza Tabanovci iz Srbije uđe u Makedoniju.

Makedonska policija, koja je znala da će Jovanović pokušati da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uđe u Makedoniju, sačekala ga je u zasedi u blizini graničnog prelaza i uhapsila ga.

"Japanac je predat istražnom sudiji koji mu je odredio ekstradicioni pritvor u Skoplju", javila je ta televizija, dodavši da je MUP Makedonije obavestio Srbiju i Belgiju o hapšenju Jovanovića, kao i da je spreman da ga isporuči.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.