Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Nazim Blaca

Bivši pripadnik Obaveštajne službe Kosova Nazim Blaca uhapšen je i optužen za ubistva i organizovani kriminal, a očekuje se da će mu danas biti određen pritvor.



Tužilac iz kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova protiv organizovanog kriminala zatražiće danas od sudije da se Blaca koji je sinoć uhapšen, zadrži u pritivoru, izjavila je kasno sinoć portparolka komponente pravosuđa u Euleksa Kristina Herodes.

Televizijske stanice emitovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ranije snimljenu izjavu Blace o ubistvima koje je navodno sa drugim pripadnicima SHIK-a izvršio od 1999. do kraja 2006. godine. On je u tom video zapisu, a i kasnije na konferenciji za novinare u Prištini, rekao da je to 17 ubistava, pokušaja ubistava i pretnji u kojima je učestvovao kao pripadnik SHIK-a.

Herodes nije u interesu istrage iznela detalje izjave Blace tužiocima.

Mediji u Prištini danas javljaju da će Euleks nastaviti istragu i da je moguće da će neki od pomenutih u izjavama Blace "vrlo brzo" biti pozvani da i oni daju izjave.

Premijer Kosova Hašim Tači je povodom navode Blace juče kazao da su za njega, Vladu i druge institucije Kosova red i zakon svetinja i da neće dozvoliti destabilizaciju bezbednosne situacije u zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.