Izvor: B92, 11.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Milovan Nikodinović

Beograd -- Beorgadska kriminalistička policija uhapsila je bivšeg generalnog sekretara Zajednice prvoligaša Milovana Nikodinovića, zbog umešanosti u nelegalne transfere.

Kako B92 saznaje u vrhu MUP-a Srbije, Nikodinović je osumnjičen da je 1998. godine učestvovao u transferu fudbalera Vanje Grubača koji je iz OFK-a Beograda prešao u nemački Hamburg. Sumnja se da je Nikodinović bez znanja arbitražne komisije raskinuo ugovor tog igrača s klubom s Karaburme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Još se ne zna kako je podeljen novac od transfera, vrednog milion i sto hiljada nemačkih maraka.

Policija sumnja da ga je Nikodinović protivpravno i bez poreza državi preusmerio na račune OFK-a Beorgada. Prema nepotvrđenim informacijama, Nikodinović je dugo sarađivao s bivšim predsednikom OFK-a Beograda i fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem. Nikodinović je funkciju generalnog sekretara Zajednice prvoligaša obavljao u periodu od od 1999. do 2001. godine.

Policija je Nikodinoviću odredila pritvor od 48 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.