Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Đorđe Krsmanović

Beograd -- U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas je uhapšen Đorđe Krsmanović, po poternici koju su u sud doneli pripadnici policije.

Đorđe Krsmanović je rođeni brat osuđenog pripadnika zemunskog kriminalnog klana Dušana, i danas je došao u Specijalni sud na izricanje presude optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Đorđe Krsmanović je uhapšen je zbog izbegavanja služenja četvorogodišnje zatvorske kazne.

Nakon što je presuda izrečena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kada su rodbina i prijatelji osuđenih napuštali sudnicu ne želeći da slušaju obrazloženje presude, Krsmanovića su na izlazu iz suda uhapsili službenici policije.

Đorđe Krsmanović osuđen je u Okružnom sudu u Beogradu na četiri godine i 10 meseci zatvora kao pripadnik takozvane "pajser brigade", koja se bavila iznudama.

Dušan Krsmanović danas je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.