Uhapšen Andrej Fajgelj

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Andrej Fajgelj

Pod sumnjom da je prekršio član 309. Krivičnog zakona Srbije, koji se odnosi na nasilnu promenu ustavnog poretka, večeras je u Novom Sadu uhapšen profesor Andrej Fajgelj, javlja IN4S, pozivajući se na izjavu njegovog advokata Marka Pekića

Na osnovu nepotvrđenih informacija, kako navodi IN4S, neposredni povod za hapšenje je bio video Fajgelja na njegovom Jutjub kanalu u kojem govori da je Aleksandar Vučić u kontinuitetu Srbiji i srpskom narodu tokom briselskih pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << priređivao poniženje, zaključno sa posetom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kojeg je premijer Srbije dočekao hlebom, solju i počasnom gardom.

Fajgelj smatra da je to najveće poniženje koje je Srbija doživela u vremenu sveopšteg rušenja vrednosnog sistema, prenosi portal IN4S.

Prema istom izvoru, Fajgelj na kraju obraćanja kaže da se ovo nepodnošljivo stanje u Srbiji može rešiti samo na jedan način i navodi da je taj način opisan u udžbenicima istorije za osnovnu školu.

Po rečima advokata Marka Pekića, pravnog zastupnika Andreja Fajgelja, njegovom branjeniku je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Pekić je, posredstvom portala IN4S, preneo poruku Fajgelja da ovo hapšenje neće promeniti njegovo mišljenje.

"Ne pristajem na stanje gde ja, kao slobodan građanin ove zemlje i univerzitetski profesor, ne mogu iznositi stav o dobrobiti moje države i mog naroda", naveo je Fajgelj u

izjavi koju je preneo njegov advokat Pekić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.