Ugašeni požari u Medveđi

Izvor: RTS, 09.Avg.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašeni požari u Medveđi

U vatri koja je zahvatila oko hektar trave, nastradao 76-godišnji meštanin u selu Sponce u opštini Medveđa. U selu Kapit izgorela kuća, mesno groblje i 50 hektara šume i niskog rastinja.

Na području opštine Medveđa jedna osoba je nastradala paleći na svojoj livadi travu i nisko rastinje. U vatri koja je zahvatila oko hektar trave, nastradao 76-godišnji meštanin u selu Sponce.

Iz Sektora za vanredne situacije ponovo apeluju na građane da ne pale travu, smeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nisko rastinje na otvorenom prostoru, u urbanim sredinama, na obradivim površinama i u blizini šuma, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost ljudi i imovine.

U velikom požaru koji je izbio u mestu Kopit, u opštini Medveđa, nije bilo povređenih. U selu je izgorela kuća, mesno groblje i 50 hektara šume i niskog rastinja.

Požar koji je izbio jutros na oko 20 hektara niskog rastinja i suve trave, pretio je da se proširi i na naseljeni deo mesta ugrožavajući oko 20 kuća i bukovu šumu.

Širenje požara je sprečeno i pravovremeno je ugašen zahvaljujući brzoj i požrtvovanoj intervenciji vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Požar je ugašen oko 16 časova.

Intervenisalo je 25 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Medveđe, Lebana i Leskovca, uz pomoć kolega iz Niša i Bojnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo zbog paljenja trave

Izvor: B92, 09.Avg.2011

Medveđa -- Jedan čovek je poginuo u opštini Medveđa dok je palio travu i nisko rastinje na svojoj livadi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...U gašenju požara je učestvovalo 25 vatrogasaca iz Medveđe, Lebana i Leskovca, a pomagale su im njihove kolege iz Niša i Bojnika...Sektor...

Nastavak na B92...

MEDVEĐA: POGINUO PALEĆI TRAVU, POŽAR LOKALIZOVAN!

Izvor: Kurir, 09.Avg.2011

BEOGRAD/MEDVEĐA - Jedna osoba je poginula danas u opštini Medveđa prilikom paljenja trave i niskog rastinja na svojoj livadi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...Sektor MUP-a Srbije za vanredne situacije apelovao je na građane da ne pale travu, smeće i nisko rastinje na otvorenom prostoru,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.