Ugašen požar u Viskozi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar u "Viskozi"

LOZNICA - Požar u lozničkoj fabrici Viskoza ugašen je posle više od 25 časova borbe s vatrenom stihijom, rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić.

Prema njegovim rečima, požar koji je odneo i jednu žrtvu, u "potpunosti je likvidiran" i ekipe napuštaju zgarište, na kome će ostati samo straže za svaki slučaj.

"Cele noći je trajala borba sa vatrom i, na sreću, nije bilo povređenih vatrogasaca koji su učestvovali u tome", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Marić.

Uzrok požara na čijem je gašenju bilo angažovano 50 vatrogasaca u 15 ekipa iz više gradova i opština Srbije još nije utvrđen.

Opasne materije izolovane

Vatra je sinoć oko 22,15 ponovo izbila na krovu zgrade čije su podrumske protorije vatrogasci gasili čitavih petnaest sati.

Zatim je požar lokalizovan i preduzete su mere da vatra ne zahvati opasne materije u fabrici.

Građani su upozoreni da iz predostrožnosti ne izlaze iz kuća.

Traže se odgovorni

Požar je izbio juče oko 8 časova i 30 minuta u pogonima "Svila" i "Cel-vlakno".

U trenutku izbijanja požara u delovima fabrike zahvaćenim vatrom nalazila su se petorica radnika, ali su spasilačke ekipe odmah uspele da iz objekta izvuku četvoricu.

Požar se, u početku, širio i na okolne delove fabrike, ali bez opasnosti po cisterne u kojima se nalazi izuzetno zapaljiva hemijska supstanca ugljen-disulfid.

Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić izjavio je da nema opasnosti po zdravlje građana kao i da su preduzete mere da požar ne zahvati opasne materije u fabrici.

Prema njegovim rečima, situacija će i dalje biti praćena, ekipe su na terenu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo utvrđuju odgovornost za izbijanje požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.