Udovički plaća milion dinara Petroviću zbog afere vetropark

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički plaća milion dinara Petroviću zbog afere "vetropark"

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da Lidija Udovički mora bivšem direktoru "Elektromreža Srbije" (EMS) Nikoli Petroviću da plati milion dinara odštete i plati sudske troškove jer mu je povredila čast i ugled u vezi sa aferom "vetropark".

Petrović je tužio Lidiju Udovički 2014. godine, sestru tadašnje ministarke državne uprave Kori Udovički, zbog njenih navoda da je, navodno, tražio dva miliona evra, kako bi firmi njenog supruga "Kontinental vind Srbija" (CWS) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dozvolio da vetropark priključi na sistem EMS.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sud usvojio Petrovićev tužbeni zahtev za naknadu nematerijalne štete od milion dinara.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Lidija Udovički došla je u žižu javnosti u septembru 2015. godine kada se pojavio navodni transkript razgovora između nje i tadašnjeg lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića.

Kako je tada objavljeno, Udovički je u tom transkriptu rekla da joj je direktor EMS tražio dva miliona evra u kešu, da bi, navodno, firmi "Kontinental vind Srbija" dozvolio da vetropark priključi na sistem EMS.

Pajtić je potom tvrdio da je transkript autentičan, dok je Lidija Udovički istražiteljima rekla da nikada nije upoznala direktora EMS, niti je sa njim razgovarala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.