Udovicama oduzet plac u Šilerovoj

Izvor: Glas javnosti, Beta, 25.Sep.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovicama oduzet plac u Šilerovoj

BEOGRAD - Naslednicima vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića juče je Specijalni sud oduzeo plac u Šilerovoj ulici u Zemunu. Reč je o prvoj presudi po zahtevu za trajno oduzimanje imovine prema Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, čija je primena počela 1. marta.

Sudija Milimir Lukić doneo je rešenje kojim je Tatjani Spasojević i Maji Luković trajno oduzeto pravo korišćenja gradskog građevinskog zemljišta ukupne površine 21 ar >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i 29 kvadratnih metara. Sudija je naveo da će obrazloženje rešenja strankama dostaviti u pisanom opravku. Žalbe na rešenje moguće je podneti u roku od osam dana, ali žalba ne odlaže izvršenje rešenja.

Punomoćnik porodica Spasojević i Luković, advokat Slobodan Milivojević najavio je u izjavi novinarima da će uložiti žalbu na rešenje i ocenio da je postupak za trajno oduzimanje imovine pokrenut radi destrukcije postupka u kojem su udovice vođa zemunskog klana tužile državu za naknadu štete.

Tatjana Spasojević i Maja Luković su pred Prvim opštinskim sudom tužile državu zbog rušenja kompleksa u Šilerovoj i podnele odštetni zahtev od 8,5 miliona evra. Taj postupak je obustavljen do okončanja postupka za oduzimanje imovine.

Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić podneo je zahtev da Tatjani Spasojević i Maji Luković bude oduzet plac u Šilerovoj s obrazloženjem da Spasojević i Luković nikada nisu imali bilo kakve legalne prihode, pa ne postoji nikakva srazmera između vrednosti imovine i njihovih zakonitih prihoda.

Tužilac je naveo da su Spasojević i Luković novac sticali „apsolutno i isključivo“ vršenjem krivičnih dela organizovanog kriminala i da je to bila jedina njihova aktivnost kojom su ostvarivali „ogromne finansijske rezultate“.

Spasojević i Luković su za plac u Šilerovoj u dva navrata 1997. godine i 1998. godine platili ukupno 123.000 nemačkih maraka i 120.000 dinara, a odbrana je tvrdila da je taj novac dao Zlatko Jurak, otac Tatjane Spasojević.

Kasnije su na tom placu izgradili vile, bazen i tržni centar koji su srušeni posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine.

Spasojević i Luković stradali su 27. marta 2003. godine u selu Meljak kod Beograda prilikom pokušaja hapšenja, a policija je tada saopštila da su vođe zemunskog klana pružale oružani otpor.

Kada će gospodin zamenik da podnese zahtev za oduzimanje imovine udovici izvesnog Z.Đ. jer je i vrapcima poznato da izvesni nije imao ni dana radnog staža,čak nije imao ni radnu knjižicu,pa samim tim nije mogao imati ni stalni izvor prihoda.Kada ćemo i dali ćemo,oooo Božeeee, svi pred zakonom biti jednaki , ili će uvek postojati oni "malo jednakiji",pa će njihove udovice da žive u svili i kadifi i da rasprodaju ono što je izvesni stekao "poštenim radom",naravno bez radne knjižice i bez plaćanja poreza??? Čikam zamenika da mi odghovori.

A kada ce biti oduzeta imovina izvesne M.M udovice bivserg predsednika, a koja je POBEGLA iz Srbije. Raspisana poternica za njom, a ona imovinu (vilu) izdaje kriminalcu koji je trenutno u zatvoru?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.