Udes autobusa „Laste” u Hrvatskoj, povređeno 14 putnika

Izvor: Politika, 04.Feb.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udes autobusa „Laste” u Hrvatskoj, povređeno 14 putnika

Sisačko-moslovačka policija saopštila je juče da je autobus beogradskih registracija tog jutra sleteo sa auto-puta Zagreb–Beograd kod Popovače, pri čemu je povređeno 14 putnika.

Po nezvaničnim informacijama lokalnih medija, troje putnika je teže povređeno, ali ničiji život nije ugrožen.

Nesreća se dogodila oko 3.30 sati, a autobus na liniji Split – Zagreb – Beograd išao je iz smera Zagreba. „Sleteo je udesno, na zelenu površinu, gde se prevrnuo na desni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bok”, navela je policija na internetu.

U autobusu je bilo 17 putnika i dva vozača, koji nisu povređeni. Od 14 povređenih putnika, jedan je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu, dok je ostalima pomoć pružena u bolnici u Sisku.

Za nepovređene putnike grad Popovača je obezbedio privremeni smeštaj i okrepljenje. Povratak desetoro putnika povređenih u prevrtanju autobusa u Srbiju očekivao se kasno sinoć, dok će sedmoro ostati u bolnici u Sisku, saopšteno je iz Saobraćajnog preduzeća „Lasta”.

Niko od putnika nije životno ugrožen, a povratak za Srbiju bio je obezbeđen „Lastinim” autobusom u toku jučerašnjeg dana, odmah nakon potpisivanja otpusnih lista u bolnici.

Kako je navedeno, troje putnika ima povrede koje iziskuju dalje praćenje i nadzor lekara, jedna osoba je zadobila potres mozga, a troje ih je zadržano preventivno.

Vozači R. J. (54) i Z. I. (55) nakon testa krvi, koji je pokazao nula procenata alkohola u krvi, upućeni su na dalje ispitivanje. U „Lasti” navode da je autobus bio tehnički ispravan, a pre uključenja u saobraćaj obavljen je dnevni pregled vozila.

R. H.

objavljeno: 04.02.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.