Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici izbodeni nožem

NOVI PAZAR - U tuči dve grupe srednjoškolaca do koje je došlo u utorak popodne, u neposrednoj blizini srednjih škola u Novom Pazaru, dvojica đaka ovdašnje Srednje škole za dizajn kože i tekstila, S.S. (17) i S. I. (18), povređeni su nožem, a trojica maloletnika, osumnjičenih za napad privedeni su u policiju, saslušani, a zatim pušteni. U bezobzirnom okršaju na ulici, korišćeni su, kako je juče potvrdila novopazarska policija, noževi, bejzbol palice, čak i jedan čekić!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Teško povređeni S. S. (17) učenik Srednje škole za dizajn, u novopazarsku bolnicu hitno je, sa lica mesta, prebačen pošto je zadobio dva uboda nožem u predelu grudnog koša, a po proceni dežurnih lekara radilo se o ranama opasnim po život.

- On je odmah po prijemu u bolnicu operisan, njegovo zdravstveno stanje danas je stabilno i on je van životne opasnosti. Drugi primljeni učenik imao je tri - četiri površinske rane nanete takođe oštrim predmetom, ali kod njega nisu bili povređeni vitalni organi. I njegovo stanje danas je stabilno i on će brzo biti otpušten na kućno lečenje - izjavio nam je juče popodne dr Avdo Ćeranić, direktor Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.

Novopazarska policija saopštila je juče da su u tuči učestvovali učenici Srednje škole za dizajn i novopazarske Gimnazije, a da je do okršaja došlo u Ulici Vuka Karadžića, u neposrednoj blizini škola, nadomak centra grada. Prema saopštenju policije, protiv braće

S. P. i A. P. kao i protiv A. D. biće podnete krivične prijave za „nasilničko ponašanje i nanošenje lakih telesnih povreda“, a protiv njihovih roditelja biće podnete prekršajne prijave za propuštanje roditeljskog nadzora.

Sudija za maloletnike Okružnog suda u Novom Pazaru Dragiša Radisavljević juče nam je rekao da ga je policija usmeno obavestila o ovom slučaju, da zvanični zahtev za pokretanje istrage još nije dobio, ali da ga očekuje tokom dana.

U dve novopazarske srednje škole čiji su učenici, prema policijskom saopštenju učestvovali u okršaju na ulici, juče nije bilo moguće dobiti bilo kakav komentar nemilog događaja. Prema nezvaničnim podacima, u tuči na ulici učestvovala su samo petorica pomenutih đaka, od kojih su dvojica završili u bolnici, a trojica su privedena u policiju na saslušanje. Nema, međutim, nikakvih informacija zbog čega je do tuče u kojoj su korišćeni noževi, bejzbol palice, čekić, došlo, niti da li je na ulici u to vreme bilo svedoka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.