Izvor: B92, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenica umrla u školi

Beograd -- Desetogodišnja Milica Maslić, učenica Osnovne škole Aleksa Šantić u beogradskoj Kaluđerici, preminula u školi.

Milica se na ulazu u školsku zgradu posle časa fizičkog vaspitanja požalila drugaricama da je boli glava i da se ne oseća dobro. Drugarice su odmah pozvale dežurnog nastavnika, koji ju je uneo u školsku zgradu, školskog stomatologa, pedijatra, roditelje i Hitnu pomoć, ali nisu uspeli da spasu devojčicu.

Direktor škole Radivoje Miljić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za B92 kaže da su Milicu ubrzo pošto joj je pozlilo uneli u školsku zgradu. "Posle časa fizičkog vaspitanja, negde oko 12.00, devojčici je, dok je išla ka vrsti, gde se postojavaju sva deca za ulazak u školu, pozlilo", kaže Miljić.

"Zabolela ju je glava i ona je s nekoliko drugarica prišla dežurnom nastavniku i požalila se. Dežurni nastavnik i još jedan roditelj, pošto joj je u tom trenutku već bilo jako loše, uhvatili su devojčicu ispod ruku i u svesnom stanju je preveli preko praga, gde je tu, odmah iza, bila stolica. Mislili su da će dete da se onesvesti", kaže direktor.

Miljić dodaje da je zbog blizine Doma zdravlja Kaluđerica pedijatar stigao za oko pet minuta. Lekari Hitne pomoći stigli su za dvadesetak minuta.

"Prva je u pomoć pritekla zubarka, da ukaže prvu pomoć, pa nastavnici, u tom trenutku tu ih je bilo oko 15 jer je prva smena bila završena. Došli su iz Hitne pomoći i pedijatar, ali samo su mogli da konstatuju da je dete preminulo", kaže Miljić.

Telo Milice Maslić je prebačeno na Vojno-medicinsku akademiju, gde će biti izvršena obdukcija.

U osnovnoj školi u Kaluđerici sutra će biti održana komemoracija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.