Učenica umrla na ekskurziji

Izvor: Blic, 14.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenica umrla na ekskurziji

PETROVAC NA MLAVI - Dragana Stojanović (18), učenica četvrtog razreda Gimnazije u Petrovcu na Mlavi, preminula je juče u bolnici u Barseloni od posledica izliva krvi u mozak.



Sa učenicima završnog razreda Gimnazije i Trgovinske škole Dragana je 3. oktobra otputovala na planiranu osmodnevnu ekskurziju u Španiju. Posle obilaska kulturnih znamenitosti u Italiji, dva autobusa sa učenicima iz Petrovca stigla su u Španiju. Kako „Blic" nezvanično saznaje, Dragani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je preksinoć posle večere pozlilo u hotelu udaljenom tridesetak kilometara od Barselone i počela je da povraća. Posle toga, telefonom je razgovarala s majkom, a ubrzo je prebačena u bolnicu gde je operisana.

„Jedan lekar iz bolnice u Petrovcu koji odlično govori španski jezik se čuo sa kolegom koji je operisao Draganu. Rekao mu je da je operacija bila veoma teška, da je trajala 14 sati", priča za „Blic" Vladimir Vešović, sportski direktor u ŽRK Sloga iz Petrovca za koji je Dragana nastupala.

Odmah po saznanju da joj je ćerka operisana u Barselonu je otputovala njena majka. Sve vreme bila je uz ćerku. U Španiju je juče otputovao i Draganin otac.

Ispred kuće Draganine porodice okupili su se rođaci i prijatelji. Od bola niko nije mogao da govori.

„Vidite da smo u velikom bolu i šta da kažemo. Kod kuće nisu ni Draganina majka ni otac", kazali su rođaci.

Učenici Gimnazije sa ekskurzije su se vratili pre tri dana. Za tragediju su saznali juče ujutru, kada su došli na nastavu. Iz škole su otišli posle prvog časa.

Vladimir Vešović kaže da je Dragana baveći se rukometom prošla sve selekcije.

„Bila je odlična igračica. Njena smrt je velika žalost za nas i ceo grad. Ona je do sada bila na lekarskim pregledima, ali nije otkrivena nikakva anomalija, niti je ikada imala zdravstvenih problema", kaže Vešović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula učenica na ekskurziji

Izvor: RTS, 14.Okt.2008

Učenica četvrtog razreda srednje škole iz Petrovca na Mlavi Dragana Stojanović preminula je danas u bolnici u Barseloni od posledica izliva krvi u mozak. Dragana je sa učenicima srednje škole "Mladost" iz Petrovca na Mlavi boravila na višednevnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.