Ubistvo posle kafanske svađe

Izvor: Politika, 20.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo posle kafanske svađe

Savomir Jugović (41) preminuo je juče ujutru u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije od posledica ranjavanja posle pucnjave koja se dogodila prošle noći oko 1.30 časova u Ulici Rada Kondića u Malom Mokrom Lugu u Beogradu. Vatrenom okršaju prethodila je svađa i tuča dve grupe gostiju u kafani „Čigra” u Bulevaru kralja Aleksandra. Posle pesničenja ispred kafane, sukob se nastavio dva, tri kilometra dalje gde je i došlo do pucnjave u kojoj je ispaljeno oko desetak hitaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Lekarska pomoć ukazana je Zoranu N. (52), zbog povreda stomaka, leđa i ruke, Zlatomiru R. (39) zbog rane na stomaku, Željku P. (42) zbog povreda kuka i I. M. (34) koga je policija sa ogrebotinama na temenu pronašla u žbunju. Zbog ubistva su privedeni S. S. vlasnik „Čigre” i N. I. (29) dok se za N. K.(33) traga.

Kako nezvanično saznajemo, nastradali i njegovi prijatelji, keramičari sastali su se prekjuče oko pet sati u kafani „Čigra” da proslave dobro sklopljen posao. Pretpostavlja se da su bili pripiti, kada su u kafanu oko 23 časa došla dvojica muškaraca. Ubrzo po njihovom dolasku krenula su verbalna začikavanja oko piva, a zatim i svađa da bi sve ubrzo preraslo u tuču u kafani, ali i ispred nje.

Posle pesničenja Savomir J. i njegovi prijatelji krenuli su kući, u Ulicu Rada Kondića, u kojoj inače svi žive i zastali da se dogovore kod koga će da speru krv i dovedu se u red. Najverovatnije je da su napadači znali gde keramičari stanuju, jer je u tom trenutku naišao džip „mercedes”, posle čega su se i začuli pucnji.

Kako se moglo čuti povređenima je u pomoć prvi pritrčao sin jednog od keramičara, da bi zatim pristigla i policija i Hitna pomoć.

– Od 1.30 do 2.15 naše ekipe su tri puta reagovale povodom ove pucnjave. Prvi put su prevezeni teško povređeni, drugi put smo morali da ukažemo pomoć pacijentu koji je u prvi mah to odbio, a treći put kada je policija pronašla muškarca sa povredama glave i izgrebanog i to u žbunju – rekla je Nada Macura, iz Gradskog zavoda za Hitnu medicinsku pomoć.

Još se ne zna ko je potegao oružje i pucao, niti kakva je uloga vlasnika kafane „Čigra” u ovom obračunu.

B. V.

[objavljeno: 20/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.