Ubistvo na odeljenju psihijatrije

Izvor: Politika, 05.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo na odeljenju psihijatrije

Policija u Čačku uhapsila pacijenta Radoja Radovanovića, pod sumnjom da je usmrtio sobnog kolegu

Čačak – Vojislav Ratković (84) iz Mikovaca kod Čačka usmrćen je juče ujutro u 1.30 sati na psihijatrijskom odeljenju gradske bolnice, gde je bio smešten kao pacijent. Policija je uhapsila Ratkovićevog sobnog kolegu, Radoja Radovanovića (42) iz obližnje Pridvorice, pod sumnjom da je usmrtio starca nanevši mu više udaraca protivpožarnim aparatom u predelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << glave. Policijska uprava u Čačku saopštila je juče da će Radovanović, uz krivičnu prijavu koja ga tereti za ubistvo, biti priveden istražnom sudiji.

Uviđaj je obavio Bogoljub Paunović, dežurni istražni sudija Okružnog suda u Čačku, i saopštio nam najvažnije pojedinosti.

Radovanović je prekjuče uočen na gradskom bedemu u Čačku sa zadenutim nožem, nag do pojasa, i patrola ga je sprovela na psihijatrijsko odeljenje bolnice. Tu je nekim predmetom, zasad neodređenim, naneo više povreda sobnom kolegi Ratkoviću, po licu. Tehničari na odeljenju fiksirali su Radovanovića, a Ratkovića preneli do urgentnog odeljenja gde mu je pružena pomoć, pa se vratili na psihijatriju, sa starcem.

Na izlasku iz lifta, tek što su dvojica tehničara kročila na odeljenje, napao ih je Radovanović koji se u međuvremenu, neznano kako, oslobodio kaiševa kojima je bio vezan. U ruci je držao protivpožarni aparat i njime poprskao tehničare, zatim ušao u lift gde je ostao samo Ratković, i zatvorio vrata za sobom.

Osoblje je pozvalo policajce u pomoć i oni su, posle pregovora, nekako uspeli da izmame iz lifta Radovanovića, snažnog i teškog 120 kilograma, i savladaju ga. Ali, on je do tada već bio naneo smrtonosne povrede Ratkoviću, bocom za gašenje vatre, zbog čega je ovaj odmah preminuo.

Radovanović je, radeći u Belgiji, već imao problema sa duševnim zdravljem.

G. Otašević

[objavljeno: 06/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.