Izvor: Blic, 28.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se policajac koji je istraživao ubistvo Ive Pukanića

Policajac koji je vodio uviđaj posle ubistava Ivane Hodak, Ive Pukanića i Nike Franjića, izvršio je danas samoubistvo na autoputu Zagreb-Krapina.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, policajac T.F. star 35 godina ubio se hicem iz službenog pištolja na autoputu Zagreb - Krapina, pošto je završio noćnu smenu kao pomoćnik šefa Operativno-komunikacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra (OKC) u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Posle posla automobilom se uputio kući, ali je, prema neslužbenim informacijama, u vožnji seo na suvozačevo mesto i ispalio sebi metak u glavu. Automobil nije znatnije oštećen, jer se, pošto je sleteo s puta, ponovno vratio na njega i zaustavio se.

Taj policajac je od 1998. radio kao pripadnik ekipe za uviđaje zagrebačke Policijske uprave, a prošle jeseni bio je šef uviđaja ubistava pravnice Hodak, ćerke advokata Zvonimira Hodaka koji je branio ljude iz kriminalnog miljea i suvlasnika nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Policija ne može još ništa da saopšti osim da se radi o samoubistvu, izjavila je portparol zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba.

T. F. je iza sebe ostavio ženu koja radi u MUP-u i dvogodišnje dete. Motiv samoubistva još nije poznat, a mediji izveštavaju da je imao kredite i bio u velikim dugovima.

Tokom dana počela su nagađanja da je samoubistvo povezano s njegovom ulogom u uviđajima ubistava Hodakove, Pukanića i Franjića. Hodakova je ubijena je 6. oktobra pre podne u ulazu zgrade u centru Zagreba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.