Ubio se gasom

Izvor: Glas javnosti, 05.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se gasom

PADEJ - Jožef Palotaš (71) iz Padeja kod Čoke preminuo je preksinoć oko 20.30 u svojoj kući od povreda zadobijenih u požaru koji je namerno izazvan eksplozijom boce sa propan-butan gasom. Jožef je pre toga pretukao suprugu Etelku (51), koja je živu glavu spasla tako što je krvavog lica skoro potpuno gola i bosa pobegla kod porodice Sabo čija se kuća nalazi dve ulice dalje.

Teška porodična tragedija dogodila se u sredu uveče u ulici Košuta Lajoša 11 u Padeju. Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kikindske policije, Jožef je kobne večeri u alkoholisanom stanju, posle verbalnog sukoba, drvenim štapom prebio Etelku i naneo joj lake telesne povrede u predelu glave. Komšije koje su povređenoj ženi pružile utočište od pomahnitalog supruga pozvale su policiji.

KOMŠIJE ZATEČENE

Supružnici Palotaš nedavno su se doselili u Padej iz Sente. Prema kazivanju prvog komšije Ištvana Žoldoša (67), najpre je pre dve godine u selo došla da živi Etelka, a godinu dana kasnije pokojni Jožef:

- Oboje su penzioneri, s tim da je Jožefu dodatni izvor finansiranja bilo pravljenje kaljevih peći. Supruga i ja nismo naslućivali da su imali loš brak i da je Jožef tukao Etelku. S vremena na vreme smo kafenisali. Odavali su utisak običnih poštenih ljudi. Oboje su slabije čuli a Etelka je koristila slušni aparat - priča Žoldaš.

U međuvremenu Jožef se zaključao u kuću i odbijao komunikaciju sa patrolom policije koja je pokušavala da ga urazumi. Policijsku patrolu i okupljene komšije iznenada je prodrmala snažna eksplozija iz Jožefove kuće. Od siline detonacije prednji deo skromne prizemne kuće se skoro srušio. Nastao je veliki požar koji su ugasili vatrogasci iz Padeja i Čoke. Polusrušena čađava prizemna kuća, razbacane cigle i srča od stakla juče su nemo svedočili o tragediji kakva se odavno nije desila u Padeju i okolini.

Bledog lica nakon neprospavane noći, Eva Potloka (44), kod čijih je roditelja Etelka našla utočište nakon što je pobegla od pokojnog muža, nerado je pristala da prenese delove jezive večeri:

- Uobičajeno veče koje smo provodili kraj televizora prekinulo je jako lupanje na prozor. Pošto nikog u to doba nismo očekivali, otac je izašao na ulicu. NJega, ali i mene i majku užasnuo je prizor koji smo videli. Krvave glave i potpuno gola Etelka je drhteći kao prut zapomagala „pomozite, pomozite“. Na sebi, jadnica, nije imala ništa sem hulahopki. Slušni aparat u uhu bio joj je polomljen. U nekoliko rečenica opisala nam je pakao koji je preživela. Pozvali smo telefonom policiju i Hitnu pomoć. Dok je Etelka pokušava da dođe sebi, videli smo da se iz pravca njene kuće vidi ogroman plamen, ali joj o tome nismo ništa rekli da je ne bismo dodatno potresli. Ona se od povreda oporavlja u senćanskoj bolnici - priseća se Eva mučnih detalja.

Da je Jožef Palotaš bio preke naravi i često kinjio suprugu, posvedočila je Eržebet Šipoš (39) iz Padeja. NJeni roditelji prodali su Jožefu kuću u kojoj se desila košmarna tragedija:

- On je Etelku odavno tukao, a i to veče ju je gadno isprebijao. Strašno je to što se desilo. Pre deset godina na periferiji Padeja jedan čovek je upali kuću, a potom se obesio - ispričala je Eržebet.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Spalio se

Izvor: Kurir, 05.Dec.2008

ČOKA - Jožef Palotaš (71) iz Padeja kod Čoke izgoreo je preksinoć u svojoj kući, u požaru koji je sam izazvao isprovociran svađom koju je prethodno imao sa ženom. Starac je stradao u eksploziji koja se dogodila oko 20.30 časova, kada je zapalio plinsku bocu. Pre nesreće Jožef je brutalno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.