Ubio druga zbog dnevnica

Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2009, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio druga zbog dnevnica

POŽAREVAC - Okružni sud u Požarevcu osudio je rumunskog državljanina Borislava Jankovickog (52), sa prebivalištem u selu Malo Gradište kod Malog Crnića, na sedam godina zatvora zbog ubistva zemljaka Jon Marijana, zvanog Toni, počinjenog 11. marta ove godine. Ovo krivično delo, koje je okvalifikovano kao ubistvo na mah, dogodilo se u Malom Gradištu, na salašu koji je vlasništvo Živojina Milenkovića, u blizini seoskog fudbalskog igrališta. Ubijeni Rumun godinama je radio kod Milenkovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji mu je ustupio svoj salaš za stanovanje. Pošto ovaj meštanin Malog Gradišta ima 81 godinu i živi sam, jer mu je unuk sa porodicom u Austriji, Toni mu je godinama pomagao oko stoke i poljoprivrednih poslova. Dvojica rumunskih državljana često su se družila, jer su se zbližila radeći u selu i okolini, od pre dve godine, kada je Jankovicki pristigao u Srbiju.

Kobnog dana, Rumuni su zajedno radili kod jednog meštanina Malog Gradišta, a potom se zaputili u seosku prodavnicu na pivo. Kasnije su iz prodavnice zajedno otišli na salaš na kojem je Toni živeo, gde je ubrzo došlo do njihove svađe oko zarađenih dnevnica, a potom i do tragedije. U jednom trenutku, Jankovicki je dohvatio metalnu šipku i njome udario Tonija po glavi, zbog čega je ovaj preminuo na licu mesta. U istrazi je utvrđeno da je ubistvo počinjeno metalnom šipkom koju je nastradali noću stavljao, kao rezu, na vrata prostorije u kojoj je spavao. Prema pričama meštana, optuženi Jankovicki nije bio oženjen i nije imao decu, dok je ubijeni Toni imao dve odrasle kćerke u Rumuniji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.