Izvor: Blic, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubili prodavca, ranili prodavačicu

Ubili prodavca, ranili prodavačicu

BEOGRAD - Zuharem Bajrami (20), radnik dragstora 'Yes' u Smiljanićevoj ulici broj 21, ubijen je juče oko 3.30 sati, kada su dvojica maskiranih razbojnika, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, upali u radnju da bi je opljačkali. Nakon što su ubili Bajramija, jedan pljačkaš je pucao u pravcu njegove koleginice Snežane Kričak (22). Metak je prodavačicu okrznuo ispod levog oka i teško je povredio.

Devojka je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << operisana u Urgentnom centru i nije u životnoj opasnosti, dok su razbojnici, koji su iz radnje odneli oko 10.000 dinara, još u bekstvu.

Zuharem Bajrami i Snežana Kričak preksinoć su počeli da rade u noćnoj smeni oko 22.30 sati. Oko 3.30 sati, dvojica muškaraca maskirana fantomkama upala su u dragstor. Još dok je bio na vratima, jedan od njih je Bajramiju u grudi ispalio hitac iz pištolja. Smrtno ranjeni mladić je pao pored rafova s robom, a pljačkaš je odmah pucao i u Snežanu Kričak, koju je metak okrznuo ispod oka.

Napadači su zatim otvorili kasu, uzeli pazar i izašli iz radnje, ostavljajući za sobom otvorena vrata. Prilikom bekstva ispalo im je nekoliko ukradenih novčanica.

Teško ranjena Snežana Kričak je posle bekstva razbojnika uspela da se domogne telefona i pozove policiju, koja je odmah došla u Smiljanićevu ulicu. Pristigla je i ekipa Hitne pomoći i ranjenu devojku prevezla u Urgentni centar.

Policija je blokirala taj deo Vračara i sa službenim psima krenula u poteru za ubicama Zuharema Bajramija. Ubice, međutim, još nisu uhapšene.

- Radnike sam uvek savetovao da pljačkašu kad uđe u radnju daju pare i sve što traži. Rekao sam im da nikada ne rizikuju život. Ali, ovaj pljačkaš nije ništa tražio, već je s vrata pucao u Zukija i Snežu - kaže Aleksandar Jovanović, vlasnik dragstora 'Yes'. On dodaje da još ne zna koliko su razbojnici odneli para i da li su ukrali i nešto od robe, jer u radnju nije mogao da uđe dok policija ne završi svoj posao.

Jovanović objašnjava da je, zbog sigurnosti zaposlenih, u noćnoj smeni uvek radio bar jedan muškarac. Da bi dodatno zaštitio prodavce, Jovanović je u radnju instalirao i kameru. Nada se da će taj snimak, kao i zapis kamere menjačnice koja se nalazi preko puta dragstora, pomoći policiji da identifikuje ubice.

U identifikaciji ubica policiji bi mogao da pomogne i čuvar koji noću obilazi ovaj kraj i nadgleda šta se dešava u tom delu Vračara. On je, prema nezvaničnim informacijama, baš u vreme ubistva, na uglu Smiljanićeve i Njegoševe ulice primetio trojicu mladića kako se dogovaraju. Da li su to bile Bajramijeve ubice i njihov pomagač, trebalo bi da otkrije policijska istraga.

Policija je u toj ulici intervenisala pola sat pre ubistva zbog nereda. Stanari zgrade preko puta dragstora 'Yes' prijavili su mladiće koji su galamili i razbijali flaše, pa je ekipa OUP-a Vračar dolazila da ih smiri i udalji iz haustora u kojem su se okupljali. A. Ž. Adžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.