Ubila supruga čekićem!

Izvor: Press, 27.Okt.2010, 02:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubila supruga čekićem!

Zagorka Lazić (55) iz Vrbasa ubila je muža Draga (58) sa nekoliko udaraca čekićem u glavu i sama se prijavila policiji. Komšije tvrde da je Drago godinama zlostavljao i maltretirao Zagorku i njihovo dvoje dece
Zagorka Lazić (55) iz Vrbasa ubila je čekićem supruga Draga Lazića (58)! Drago je preminuo u bolnici od teških povreda glave, dok se Zagorka sama predala policiji. Kako saznajemo, Zagorka je usmrtila muža jer ju je godinama zlostavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i pretio da će ubiti decu i nju ukoliko ga ostavi!
Tragedija se dogodila u ponedeljak, oko 17.30 časova u porodičnoj kući u Kosovskoj ulici u vrbaskom naselju Vinogradi.

- Zagorka je Draga udarala čekićem u glavu dok je spavao. Posle zločina sama je pozvala policiju i rekla šta je uradila. Policajci su na mesto zločina došli oko 18.30 časova i tada je Lazić još davao znake života - rekao je Vladimir Glođović, inspektor Policijske stanice u Vrbasu i dodao da će istraga utvrditi da li je zločinu prethodila svađa i koji su motivi.
Posle prijema u Urgentni centar vrbaske bolnice, Drago je odvezen u novosadski klinički centar u kojem je preminuo pola sata posle ponoći.
- Drago je imao teške povrede glave. On je nekoliko puta udaren čekićem - kažu dežurni lekari.
Komšije i poznanici porodice Lazić tvrde da je Zagorka godinama bila žrtva Dragovog nasilja. Oni smatraju da je Zagorka zbog višegodišnjeg maltretiranja izgubila prisebnost i u očaju se odlučila na ubistvo.
- Izašli smo u ponedeljak po podne napolje kada smo čuli policijske sirene. Videli smo kako policajci izvode Zagorku. Ona je samo kratko rekla jednom komšiji: „Ubila sam ga!" Svi smo odmah znali da misli na muža. Znamo da je godinama trpela maltretiranje i batine. Živela je u paklu! Valjda više nije imala kud - pričaju komšije i dodaju:
- Drago je bio preke naravi, a uz to je voleo i da popije. Godinama im niko nije ušao u kuću, niti je ona smela kod nekog da ode. Pretio joj je da će, ako ga ostavi, ubiti i nju i decu! On je već bio u zatvoru zbog ubistva nekog rođaka u Bosni.
Stanovnici Kosovske ulice kažu da će komšije potpisati peticiju da Zagorka dobije minimalnu kaznu.

- Zagorka nije kriva! Jednostavno, više nije mogla da izdrži torturu koja je trajala godinama! Ako treba, svi ćemo da svedočimo šta je sve preživela sa Dragom - kažu komšije i objašnjavaju da je ovaj stravičan događaj najviše pogodio sina i ćerku Lazićevih, koji su nakon ubistva otišli kod rođaka.
- Deca su mnogo trpela i patila zbog takvog oca. Zagorka se trudila da ih izvede na put. Drago ih je maltretirao - tvrde komšije Lazića.
Zagorka je radila kao servirka u vrbaskoj bolnici, a njene kolege su zatečene ovom tragedijom.
- Zagorku svi poznaju kao mirnu i tihu ženu, koja nikad nije pričala da ima probleme u braku - kažu njene kolege.
U Policijskoj stanici u Vrbasu rekli su da ne postoji nijedna prijava porodičnog nasilja na Zagorkino ime.
Zagorku Lazić očekuje saslušanje pred sudijom Višeg suda u Novom Sadu koji će joj najverovatnije produžiti pritvor.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.