Ubijenu majku krio 20 dana

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijenu majku krio 20 dana

BEOGRAD - Nadu Jakovljević (65) ubio je 6. juna njen sin Vladimir (45), a zatim njeno telo 20 dana držao u porodičnom stanu na drugom spratu u Ulici Marine Veličković 12 na Julinom brdu! NJen leš pronađen je preksinoć u stanju raspadanja. Nadu je zadavio sin Vladimir, inače psihički bolesnik, a zatim sa nje skinuo odeću i telo prekrio novinama.

Komšije pričaju da su nekoliko nedelja osećale nesnosan smrad u zgradi, ali je komšinica koja živi u stanu do porodice Jakovljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tek prekjuče prijavila policiji sumnju da je Nada mrtva. Stanari zgrade su prvo mislili da je uzrok neprijatnog mirisa đubre koje je Vladimir dovlačio u svoj stan. Policijskoj patroli Vladimir nije dozvolio da uđe u stan zbog čega su morali da intervenišu vatrogasci koji su macolom razvalili vrata. Policija je u stanu zatekla stravičan prizor raspadnutog Nadinog tela koje se nalazilo između ormana i kreveta u spavaćoj sobi.

Buka i glasno ubeđivanje naterali su stanare zgrade da izađu i postanu očevici jezivog prizora.

- Ispred zgrade pojavili su se policijske patrole, vatrogasci i dva vozila hitne pomoći. Vatrogasci su posle dva upozorenja Vladimiru da otvori vrata sa četiri udara teškom macolom razvalili vrata i upali u stan. Vladimir je tada pobegao na terasu, ali je posle kraćeg ubeđivanja na prepad uveden u dnevnu sobu, gde su ga vezali. Kada su ga policajci izvodili vezanog iz zgrade, okupljenima je smireno rekao: „Laku noć, svima“ - ispričao je jedan od stanara.

PROPAO BIZNIS

Nada i Vladimir su se doselili pre 15 godina na Julino brdo iz inostranstva, gde su dugo živeli. Filip kaže da mu je Nada pričala da je njen pokojni muž imao velike radnje u Italiji i Rusiji, ali je iznenada sve izgubio, pa su se početkom devedesetih vratili u Srbiju.

- Vladimir je držao prodavnicu na Vidikovcu, koja je propala kada je on oboleo. Živeli su od očeve penzije i izlazili su iz zgrade samo do prodavnice, gde su plaćali čekom - ispričao je Filip Milošević.

- Sećam se kada se doselila u zgradu da je to bila dobrodržeća žena, ali je sa godinama sve lošije izgledala i kretala se uz pomoć štapa - priča jedna od stanara.

Kako nezvanično saznajemo, lekari Hitne pomoći su na Nadinom vratu pronašli podlive i tragove davljenja. Komšije pričaju da je Vladimir pre šest godina psihički oboleo i da je dosta vremena proveo u bolnici, kao i da se veoma čudno ponašao izbegavajući svaki kontakt sa stanarima.

- Poslednji put Vladimira sam video u subotu oko podneva kako zviždi sa rukama u džepovima. Pozdravio me je, mahnuo rukom i otišao prema gradu - ispričao je Filip Milošević, Nadin poznanik.

Filip kaže da je odlazio povremeno kod Jakovljevića da im popravi slavine ili bojler kada bi ga Nada pozvala. NJu je poslednji put video krajem maja, dok je nosila kesu sa đubretom u kontejner. Tada su se i poslednji put ispričali, ali se seća da se nije žalila. Kako on kaže, Vladimir je bio čudak, koji je izbegavao kontakt sa ljudima i kada bi on ušao u stan da im nešto popravi, on bi samo zalupio vratima i otišao. Prodavac u obližnjoj radnji kaže da je Nadu poslednji put video 6. juna, kada je ispunila stari ček i predala novi, ali više nije dolazila u radnju, što mu je bilo sumnjivo, ali je mislio da je bolesna.

Puno je ovakvih stvari po Srbiji. Ej Srbijo, Srbijo. Ode ti u...

upravo tako,pa imaj decu.Radati svoje ubice je cisti zivotni promasaj.

Pokojna Nada, suprug ( zaboravio sam ime) i Vladimir nikada nisu živeli i radili u Italiji a kamoli to sa silnim biznisom. Dobili su stan od društvene firme i uselili se 1981 godine a kasnije kako i svi odkupili stan i to je sve !?!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.