Ubijeno 50 egipatskih  vojnika

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno 50 egipatskih vojnika

Sunitski ekstremisti iz "Islamske države" izveli su niz istovremenih napada na položaje egipatske vojske na severu Sinajskog poluostrva. Poginulo je 50 vojnika i 55 ranjeno

Koordinisani napadi su sprovedeni dan pošto je predsednik Egipta, Abdel Fatah el Sisi obećao da će pojačati borbu protiv džihadista i dva dana posle ubistva u atentatu u Kairu egipatskog državnog tužioca Hišama Barakata.

"Islamska država" je navela da je napala ukupno 15 položaja policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i vojske i izvela tri simultana samoubilačka napada.

Egipatske vlasti kažu da se džihadisti oteli neke vojnike i nekoliko oklopnih vozila.

Militantne grupe na severu Sinajskog poluostrva, koje se naslanja na Izrael i pojas Gaze, bore se sa bezbednosnim snagama već godinama, ali su napadi pojačani u julu 2013, posle puča kojim je svrgnut islamistički predsednik Muhamed Mursi.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pedeset egipatskih vojnika ubijeno u napadu ekstremista

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Sunitski ekstremisti iz "Islamske države" izveli su danas niz istovremenih napada na položaje egipatske vojske na severu Sinajskog poluostrva gde je poginulo 50 vojnika i 55 ranjeno, saopštile su egipatske snage...Koordinisani napadi su sprovedeni dan pošto je predsednik Egipta, Abdel Fatah el Sisi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.