Ubijeni pokušali da  zaštite konobaricu

Izvor: Blic, 18.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeni pokušali da zaštite konobaricu

BEOGRAD - Marku G. (17) iz Zemuna, osumnjičenom da je u subotu uveče u pečenjari „Una" u Krajiškoj 71 u Zemunu, ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22), preksinoć je istražni sudija za maloletnike odredio pritvor. Osumnjičeni maloletnik se pred istražnim sudijom, kao i u policiji, branio ćutanjem.

On je dva dana uspevao da umakne policijskoj potrazi, ali je prekjuče oko 18 sati uhapšen u stanu u Ulici Pere Segedinca 19 na Bežaniji. Do tog stana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prema nezvaničnim informacijama, policiju je odveo jedan drug Marka G. Uhapšen je, kako saznajemo, i Aleksandar M. (26) u čijem se stanu krio Marko G. Sa njima su, kako saznajemo, bila još dvojica maloletnika, ali protiv njih nije podneta krivična prijava, već će biti svedoci. Protiv Marka G. je, osim za ubistvo, podneta krivična prijava i za posedovanje droge jer je u njegovoj kući nađeno skoro 178 grama kokaina.

Posle nalaženja droge, policija je privela i Markovog tri godine starijeg brata Petra G, koji je negirao da ima bilo kakve veze sa kokainom. Njegov advokat Nebojša Milosavljević nije želeo da bilo šta kaže o ovom slučaju. Aleksandra M. policija tereti za skrivanje počinioca nakon učinjenog krivičnog dela.

Stanari zgrade u Pere Segedinca 19, gde su prekjuče popodne uhapšeni Marko G. i Aleksandar M, bili su iznenađeni policijskom akcijom.

- Nismo znali šta se dešava. Pomislili smo da lopov obija nečiji stan. Tek kada sam izašao u hodnik video sam policajce u civilu koji su mi rekli da uđem u stan. Ubrzo su iz stana Aleksandra M. izveli njega i neke momke, ali zbog čega, tada nismo znali - pričaju komšije.

Oni navode da od subote uveče, kada se dogodila pucnjava u „Uni", nisu čuli nikakvu galamu iz stana Aleksandra M.

- Aleksandar M. se nekada drogirao, a koliko znamo, sada je čist. Koliko znamo, ranije nije imao problema sa policijom. Ali, pre dve godine, u njegovom stanu umro je mladić koji se predozirao - kažu komšije.

Aleksandar i Zoran Dimitrijević sahranjeni su juče na Novom groblju, a njihovi najbliži govorili su da je posebno strašno kada neko izgubi život iz čista mira, samo zato što se u određenom trenutku zatekao na nekom mestu.

- Ubica je sedeo za susednim stolom. Kako smo čuli od ljudi koji su te večeri sedeli u pečenjari, on je od svojih drugova koji su sedeli sa njim tražio da igraju ruski rulet. Bio je agresivan, mlatarao je pištoljem po vazduhu i vikao na njih. Kelnerica je prišla i zamolila ga da ne viče. On je često bio gost u tom lokalu i žena je lepo pokušala da ga smiri. Uhvatio ju je i bacio preko šanka. Jutros je bila u ambulanti kod moje supruge i modra joj je cela jedna strana tela. Aleksandar je tada ustao i pokušao da je odbrani. Ubica je na njega bacio sto, a zatim i pucao u njega. Tada je ustao i Zoran, a ubica je pucao i u njega - priča kolega i nekadašnji komšija Dimitrijevića.

Da je Aleksandar uvek bio spreman da zaštiti slabije potvrđuje i Tijana, njegova drugarica iz škole.

- Naša razredna iz osnovne uvek je govorila da Aleksandar smiruje druge. Uvek spreman da uleti i razdvoji one koji su se posvađali ili krenuli da se potuku - kaže Tijana.

Prijatelj porodice Dimitrijević pita se u kakvoj državi živimo.

- Pitam se kao roditelj, gde mi u ovoj državi više smemo da pustimo našu decu da izađu. Ubica je pre nekoliko dana demolirao obližnju kladionicu i niko ga za to nije kaznio - kaže Dragoljub Paunović.

Otac i sin radili su u različitim sektorima „Železnica Srbije", a njihove koleginice sećaju se da je porodica Dimitrijević bila za primer.

- Evo, sada pričamo i sećamo se, baš na jednoj zabavi prošle godine Aleksandar je svirao, a Zoran pevao. Bili su srećna porodica, roditelji i trojica sinova - pričaju koleginice iz „Feršpeda", firme koja se nedavno izdvojila iz ŽTP.

Zoran Dimitrijević, generalni direktor „Feršpeda", radio je više od dve decenije u ŽTP, gde se po završetku fakulteta zaposlio i njegov sin Aleksandar.

Uhapšeni nedavno zapalio automobil i obio kladionicu

Marko G. je osumnjičen je i da je sa B.P. (19) i B.R, u noći između nedelje i ponedeljka, zapalio „golf 5" u Ulici Đoke Kovačevića u Zemunu. Oni su, kako je utvrdila policija, demolirali i kladionicu „Kalčo", od čijeg su vlasnika, prethodno, pokušali da iznude 5.000 evra.

- Marko G. odavno ima problema sa policijom. Protiv njega su podnosili prijave zbog tuča, nasilničkog ponašanja, čak i zbog napada na policajca - kaže sagovornik „ Blica" iz MUP-a.

Uhapšeni Markovi drugovi su takođe stari poznanici policije i protiv njih su zbog raznih krivičnih dela i prekršaja podnošene prijave.

Marko G. je sin Jovana Guzijana Cunera, bliskog prijatelja Sredoja Šljukića Šljuke. Cuner je likvidiran pre četiri i po godine, a za njegov ubistvo optužen je zemunski klan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.