Ubijena Novosađanka, bivša novinarka RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena Novosađanka, bivša novinarka RTV

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su identifikovali i uhapsili osumnjičenu za teško ubistvo sedamdesetsedmogodišnje Jaroslave Dugošije Dobrenov, čije je beživotno telo pronađeno juče, u Novom Sadu. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila ovo krivično delo, uhapšena je pedesetogodišnja J. B. iz Rume.

Ona se tereti da je staklenom bocom više puta udarila žrtvu u usmrtila je.

Policija je kod J. B. pronašla predmete koji su pripadali starici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i u zakonskom roku će biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Jaroslava Dugošija Dobrenov bila je dugogodišnja novinarka i urednica Radio-televizije Vojvodine.

Bila je prva urednica kultne emisije za poljoprivrednike "Brazde" koja je počela sa emitovanjem davne 1975. godine i najstarije je programsko ostvarenje naše kuće.

Rođena je 10. septembra 1939. godine u Novom Sadu. Završila je Poljoprivredni fakultet u svom gradu. Iako je želela da se posveti naučnom radu u oblasti vinogradarstva , obrela se u novinarskoj profesiji. Prvo je radila u Radio Novom Sadu, u poljoprivrednoj redakciji, da bi na samim počecima Televizije Novi Sad bila utemeljitelj prve poljoprivredne emisije koja i danas traje. Radeći do penznije u dokumentarnom program tadašnje Televizije Novi Sad bila je i jedna od prvih novinarki na jugoslovenskom prostoru, koja je pratila život sela i probleme poljoprivrednika.

Kao penzionerka se rado odazivala svim pozivima vezanim za jubileje emisije "Brazde". Tako je bilo i u aprilu prošle godine kada se obeležavala 40. godišnjica emitovanja.

I tokom svog rada, a i kasnije kao penzionerka, prateći rad svojih mlađih kolega insistirala je na stručnosti i prenosu novih znanja i tehnologija poljoprivrednim proizvođačima. Jer, kako je rekla prilikom obeležavanje 700. emisije Brazde – 2013. godine: "Zemlja jeste blagorodna, ali ako se ne obrađuje, ne neguje na pravi način, nema ni dobiti, pogotovo ako se ne prati tehnološki razvoj".

Jaroslava Dugošija Dobrenov biće upamćena po svojoj jednostavnoj misli i reči, prelepom osmehu, vedrom duhu i neposrednosti u kontaktu sa običnim ljudima.

Komemoracija će biti održana sutra u 11 časova u Studiju M Radija Novi Sad. Sahrana će biti sutra u 14 sati i 15 minuta na Novom groblju u Novom Sadu.



191

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENA UBICA BAKE IZ NS: Flašom i panjem je pretukla na smrt

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016

Brzim i intenzivnim radom, nakon samo osam sati, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su identifikovali i uhapsili osumnjičenu za teško ubistvo osamdesetogodišnje starice, čije je beživotno telo pronađeno juče, u Novom Sadu...Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila ovo krivično...

Nastavak na Kurir...

NS: Razbijenom flašom zaklala staricu

Izvor: B92, 11.Feb.2016

J. B. (50) iz Rume uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je staklenom flašom više puta udarila i usmrtila osamdesetogodišnju staricu u novom Sadu...Beživotno telo starice pronađeno je juče, a policija je kod osumnjičene J. B. pronašla predmete koji su pripadali starici, saopštio je MUP...Između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.