Izvor: Blic, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen zbog osiguranja

NIŠ - Korisnik životnog osiguranja Darka Slavkovića (23) iz Mekiša kod Doljevca, koji je ubijen početkom oktobra na groblju u Pasi Poljani, nije osumnjičeni Danijel Mladenović iz Mekiša, saznaje „Blic".



Prema nezvaničnim informacijama, Slavkovićevo osiguranje vodi se na rođenog brata uhapšenog Danijela Mladenovića, Dalibora, koji se trenutno nalazi u pritvoru. Dalibor je po prvostepenoj presudi osuđen na četiri i po godina zatvora zbog pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistva jedne osobe iz susednog sela.

Kako saznaje „Blic", on je pre nekoliko dana pokrenuo proceduru za naplatu Slavkovićevog životnog osiguranja zatraživši da mu se novac uplati na broj žiro-računa koji koristi dok je u zatvoru.

Da li je Dalibor znao da iza ubistva Slavkovića, čiji je korisnik osiguranja od 180.000 evra, stoji njegov brat, za sada nije poznato.

Dragoslav i Jasmina Slavković, Darkovi roditelji, kažu da je Darko bio osiguran od avgusta i da su primetili da je polisa nestala iz kuće kada su tražili slike sina. Pre nekoliko dana, javio im se jedan niški advokat tražeći im umrlicu radi naplate osiguranja, ali su odbili da mu je daju.

Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Saša Bošković kaže za „Blic" da je u subotu odredio pritvor Danijelu Mladenoviću, radniku „Telekoma" iz Mekiša, zbog sumnje da je ubio Slavkovića. On je potvrdio da se Danijel sumnjiči za teži oblik ovog krivičnog dela, odnosno da je svog dojučerašnjeg prijatelja i komšiju iz sela ubio iz koristoljublja.

Danijel je u oktobru bio uhapšen u istrazi u vezi Slavkovićevog ubistva, ali je pušten zbog nedostatka dokaza. Kako nezvanično saznajemo, senka sumnje na njega je ponovo pala nakon kompletiranja rezultata DNK analize.

- Poklopili su se mikrotragovi zemlje nađeni u automobilu i na patikama osumnjičenog sa tragovima u kapeli, kao i drugi nalazi, nakon čega je uhapšem - kaže za „Blic" izvor blizak istrazi.

Niška policija se još nije oglasila o ovom slučaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.