Izvor: Blic, 13.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen pred svojom braćom

Ubijen pred svojom braćom

VRANJE - Policija još traga za ubicom koji je prekjuče ujutru ispred kafića 'Troja' u Vranju ispalio pet smrtonosnih hitaca u Živojina Ničića (24), studenta i radnika firme za igru na sreću 'Dine'. Iako u vranjskom SUP-u ne saopštavaju ime osumnjičenog, gradom se pronela vest da je zločin počinio izvesni B. S.

Ubistvu je prethodio incident u kafiću, gde je Živojin sa drugovima i braćom Aleksandrom i Dušanom proslavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rođendan menadžera 'Troje'. Do sukoba je došlo kada je grupa mladića bez poziva sela za sto društva koje je slavilo.

- Nakratko sam izašao iz 'Troje' i otišao do pekare. Ubrzo me je telefonom pozvao Dušan i vidno uznemiren rekao da se odmah vratim jer je Žikica napadnut. Kada sam stigao, video sam da Žikica ima povrede po licu. Iako je on bio napadnut, prekoreo sam ga zbog tuče i Dušanu i njemu rekao da odmah krenemo kolima kući. Iz kafića smo izašlo oko 3.30 sati, ali Žikica nije hteo da uđe u kola - priča Živojinov brat Aleksandar.

Dok je Aleksandar ubeđivao Živojina da uđe u kola, naišlo je vozilo 'Hepi taksija'. Iz njega je izašao nepoznati mladić, koji se zaputio prema Ničićima. Posle nekoliko koraka, ubica je iz pojasa trenerke izvadio pištolj, repetirao ga i nekoliko hitaca ispalio u Živojina. Zločinac se zatim vratio u taksi i pobegao.

Braća su teško ranjenog Živojina prevezla u vranjski Zdravstveni centar.

- Dežurni hirurg je pušio i nije se mnogo obazirao na nas. Kada sam ga zamolio da ugasi cigaretu, odbrusio mi je da napustim prostoriju. Onda su brata odneli do šok-sobe, umesto da ga hitno stave na operacioni sto - priča Aleksandar Ničić.

Tek kada se pojavio načelnik hirurškog odeljenja, osoblje je postalo ljubaznije. Ipak, Živojinu nije bilo spasa, jer je previše iskrvario. Da li su lekari možda mogli nešto više da učine, pokazaće istraga.

Dok prima saučešće rodbine i prijatelja, Živojinova majka Dušanka, skamenjena od bola, kaže:

- Ovo je strašno. Kao da je neko naručio ubistvo. Žikicu je ubio čovek koga nije ni poznavao.

N. Anić Kazne i do 286 evra

Telefoniranje za vreme vožnje mnoge zemlje Evrope odavno tretiraju kao prekršaj, a kazne nisu nimalo naivne. U Engleskoj se plaća 100 funti, Nemačkoj 100 evra, Sloveniji 20 000 tolara(oko 83 evra), Italiji od 71 do 286 evra, Švajcarskoj 100 franaka, Austriji 25 evra... U Francuskoj se posebno ne spominje ovaj prekršaj, ali zbog njene rigorozne policije, najbolje je da se tamo izbegava telefoniranje za volanom. Razgovor preko 'specijalca'

Profesor Vujanić navodi da predlog novog zakona predviđa mogućnost da vozač za vreme vožnje može da razgovora samo preko specijalnog radio-prijemnika.

- Utvrđeno je da takav razgovor odvlači manje pažnje nego, na primer, razgovor vozača i suvozača u toku vožnje. Ako već za dobar mobilni telefon daju 200 evra, vozači moraju da budu spremni da doplate još malo za uređaj koji im omogućava razgovor preko radio-prijemnika. To je jedini način da vozač zaštiti sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju - kaže profesor Vujanić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.