Izvor: Blic, 13.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen pa bačen kroz otvor za lift?

Ubijen pa bačen kroz otvor za lift?

LEBANE - Bojana i Olgica Veljković iz lebanskog sela Lugare već četiri meseca bezuspešno pokušavaju da saznaju pod kakvim okolnostima je život izgubio njihov otac i suprug Dragan dok je na crno radio na jednom od stambenih objekata u niškom naselju Duvanište.

Njihova jedina saznanja temelje se na priči Draganovih kolega sa kojima je spavao u nedovršenom i neosvetljenom stambenom objektu.

- Rekli su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je 23. januara između 17.45 i 18 sati pošao sa drugog na treći sprat da donese grejalicu i da je tada pao kroz otvor za lift. Našu sumnju u verodostojnost priče izaziva to što je Hitna pomoć pozvana tek u 19.39 sati, kao i navodi Hitne službe da je otac pao sa visine od četiri metra. Neobjašnjivo je zašto ga nijedan lekar nije pitao kako je došlo do pada s obzirom na to da je bio svestan i orijentisan kada je stigla Hitna pomoć. Još je čudnije zašto slučaj nije odmah prijavljen policiji, koja je reagovala i izveštaj sastavila četiri dana posle kobnog pada i dva dana nakon njegove smrti. Zbog toga, ali i niza drugih nelogičnosti, mi sumnjamo da je on, zapravo, ubijen i naknadno bačen u otvor za lift - kaže Bojana Veljković, ne navodeći moguće motive takvog čina.

Dragan, koga je prema njihovoj tvrdnji angažovala firma 'Gerber', umro je na Odeljenju hirurgije Kliničkog centra u Nišu, a u izveštaju sa obdukcije navodi se da je smrt bila nasilna i da je nastupila usled više unutrašnjih i spoljnih povreda nanetih 'dejstvom tupine mehaničkih predmeta'.

Kako od policije nije stizao zvaničan izveštaj, Bojana i Olgica su 1. marta podnele krivičnu prijavu protiv nepoznatog počionica, ali do danas nisu obaveštene šta se s prijavom dogodilo.

M. Ž. Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.