Izvor: B92, 28.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen direktor lista "Dan"

Podgorica -- Direktor i glavni i odgovorni urednik lista "Dan" Duško Jovanović ubijen je u četvrtak uveče u Podgorici.

Jovanović je napadnut iz vozila sa tamnim staklima, ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija lista Dan, rekao je istražni sudija u Podgorici Radomir Ivanović. "Dana 27. maja 2004. godine oko 23:45 sati, u ulici 13. jul, naspram kućnog broja 13, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, najverovatnije se radi o automatskom oružju, ispaljeno je više hitaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i smrtno je stradao Jovanović Duško od oca Vasilija, rođen 10. februara 1964. godine u Podgorici. On se nalazio u svom vozilu marke Pežo, koje se nalazilo parkirano ispred pomenutog kućnog broja. To je sve što mogu da kažem za sad", rekao je Ivanović.

Kako za B92 javlja dopisnik Srđan Janković, očevici navode da je Jovanović ozbiljno iskrvario zbog prostrelnih rana na grudnom košu i u predelu stomaka, ali da je bio svestan dok su mu lekari ukazivali prvu pomoć. Meci su prošli kroz leva bočna stakla automobila, a automobil iz kojeg je pucano potom se brzo udaljio u pravcu Pravnog fakulteta. Jovanovićeve kolege su odmah pritrčale i odvezle ga do bolnice, gde se ubrzo okupio veliki broj ljudi, njegovi poznanici, javne ličnosti i političari.

Komemoracija povodom ubistva Jovanovića biće održana u subotu u 12 časova, u Kulturno-informativnom centru "Budo Tomović" u Podgorici. Redakcija lista i porodica ranije su saopštili da će Jovanović biti sahranjen u nedelju na podgoričkom groblju Čepurci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.