Izvor: Politika, 19.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen britvom sa priveska

U Lučanima juče sahranjen gimnazijalac Aleksandar Vujičić (19)

Lučani – Na umrlici s kojom je Aleksandar Vujičić (19) juče ispraćen do večne kuće, stoji da je život izgubio od ruke huligana. Malo reči za veliku tragediju, još manje objašnjenja zašto je odličnom učeniku gimnazije u Požegi brutalno prekraćena mladost.

– Policija nam je u subotu saopštila da su uhapsili dvojicu huligana, ali ima svedoka koji tvrde da je mog sina >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tukao još jedan mladić – rekao je Aleksandrov otac Milisav, okružen prijateljima i rodbinom dok je pripremana sahrana.

Sukob mladića u požeškoj diskoteci „Soto zero” u subotu ujutro u 2.30 sati, pričaju drugovi pokojnog mladića, nastao je zbog toga što je Aleksandar od napada zaštitio devojku jednog svog vršnjaka.

Otac je video sinovljevo telo posle obdukcije:

– To je mala rana, veličine prsta, rekli su mi da je udaren, najverovatnije, bodežom. Ali, sečivo nije pronađeno. Prošlo je između rebara, kroz plućno krilo i pogodilo Aleksandra u srce.

– Nesrećni mladić bio je vredan, odličan učenik četvrtog razreda gimnazije u Požegi, sa samo jednom četvorkom, i polaznik škole za talente u Petnici. Živeo je u lučanskoj Ulici braće Marković, sa bratom Nenadom (14), ocem koji radi u Hemijskoj industriji „Milan Blagojević” i majkom Drinkom, učiteljicom.

Porodici, skamenjenoj od bola, saučešće su izjavili i učenici i profesori požeške gimnazije, a Aleksandar Vujičić sahranjen je juče na groblju u Lučanima.

Policija je, kao što se zna, ubrzo posle događaja uhapsila dvojicu učesnika u tuči, dvadesetogodišnje Požežane Tomislava Jovanovića i Sašu Novakovića, od kojih je jedan, kako je u saopštenju za javnost objavljeno, nekakvim oštrim predmetom zadao smrtonosni ubod Vujičiću u grudi. Krenuo je, odmah posle privođenja, i policijski postupak protiv obojice. Danas će oni, uz krivične prijave, biti predati istražnom sudiji užičkog Okružnog suda zarad sprovođenja istrage.

Po nezvaničnim saznanjima, policija osnovano sumnja da je počinilac ovog ubistva Tomislav Jovanović. Pretpostavlja se da je on na Vujičića nasrnuo verovatno jednim malim nožićem, britvom koju je stalno nosio na svom privesku za ključeve. Ali, pred policijom Jovanović se brani ćutanjem, dok je Saša Novaković govorljiviji tako da pojedinosti ubistva na početku postupka nisu sasvim nepoznate. Naravno, svi detalji tog nedela i sudbina pomenutog nožića, koji, kako doznajemo, još uvek nije pronađen, biće jasniji tokom predstojećeg istražnog postupka.

Nezvanično, Jovanoviću bi moglo na teret da bude stavljeno krivično delo ubistva, a Novakoviću učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom. Ovde se čuju i nepotvrđene informacije da bi pred istražnog sudiju užičkog suda u ovom predmetu moglo biti izvedeno i još dvoje mladih Požežana: devojka I. P. i maloletni B. R., koji se, zbog skrivanja Jovanovića i Novakovića u stanu B. R. posle ubistva, smatraju odgovornim za pomoć počiniocima posle izvršnog nedela.

G. Otašević

B. Pejović

[objavljeno: 20/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.